Israëlische actrice speelt Wonder Woman

Beeld: Jason Laveris/FILMMAGIC
Beeld: Jason Laveris/FILMMAGIC

“Wonder Woman is een van de krachtigste vrouwelijke personages aller tijden. Niet alleen is Gal een geweldige actrice, ze heeft ook die magische kwaliteit die haar perfect voor de rol maakt,” aldus Snyder. Eerder werd al bekend dat Ben Affleck en Henry Cavill de rollen spelen van Batman en Superman. De speelfilm wordt in juli 2015 in de Amerikaanse bioscopen verwacht.

De Joodse Gal Gadot is geboren en getogen in de Israëlische stad Rosj Haäjin. Op haar twintigste begon ze als sportcoach voor het leger, terwijl ze ook haar modellencarrière verder uitbouwde. In 2004 won ze de Miss Israël-verkiezing en mocht ze ook het uithangbord voor haar thuisland zijn tijdens Miss Universe. Gadot is een relatieve nieuwkomer in Hollywood. Ze speelde in de laatste drie delen van de Fast & Furious-franchise en was in Knight and Day te zien naast Tom Cruise en Cameron Diaz.

Het personage Wonder Woman is een amazone en een prinses van het eiland Themyscira. Ze is een van de sterkste personages in het DC-universum en ontving haar superkrachten (supersnelheid, vliegen en verhoogde zintuigen) van de goden. Ze heeft daarnaast een Lasso of Truth, kogelwerende armbanden en een onzichtbaar vliegtuig. Om een positief rolmodel voor vrouwen te kunnen zijn, nam Wonder Woman het alter ego Diana Price aan. Onder deze naam werkt ze als overheidsagente voor het Department of Metahuman Affairs. [ADV]

Categorie:

Home » Cultuur » Film » Israëlische actrice speelt Wonder Woman