Israëlische paardenspringers gekwalificeerd voor Spelen in Parijs 2024

Israëlische springruiter Robin Muhr (YouTube)

Het Israëlische springteam in de paardensport heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Parijs, volgend jaar. In Praag lukte het de ruiters om de CSIO4* CET Prague Cup te winnen, wat automatisch betekende dat ze volgend jaar mogen aantreden op de Spelen in Frankrijk. De kwalificatie geldt als een grote prestatie voor een klein land dat aan de weg timmert in de paardensport. Volgens kenners maakt Israël volgend jaar kans op eremetaal.

Nations Cup

Voor Israël kwamen Ashlee Bond met Donatello 141 (Diarado), Isabella Russekoff met C Vier 2 (Cardento), Robin Muhr met Galaxy HM (Quality Time) en Daniel Bluman met Ladriano Z (Lawito) aan de start. In de Nations Cup, waartoe de wedstrijd in Praag behoort, haalde het team over twee rondes negen punten. Polen werd met een totaal van 18 strafpunten tweede en sleepte zo de tweede kwalificatie binnen ten koste van Hongarije, dat met 27 strafpunten derde werd. Dit meldt Horses.nl.

Team gegroeid

In 2019 kwalificeerde Israël zich voor het eerst in de geschiedenis voor de Olympische Spelen. In Tokio 2020 – de Spelen werden wegens corona een jaar uitgesteld – viel de equipe niet in de prijzen, maar thans worden de Israëlische springruiters als kansrijk gezien. Volgens kenners is het team gegroeid en is er volgend jaar kans op eremetaal. Met name Ashlee Bond is op de top van haar kunnen. Als zij dit volhoudt, kan Israël hoge ogen gooien.

Samenwerken

Volgens de Israëlische springruiter en deelnemer Daniel Bluman, hij deed in 2021 ook mee in Tokio, is het team een hecht team. Hij merkte tegenover Horses.nl op dat het team echt om elkaar geeft en elkaar motiveert om het beste uit zichzelf te halen. Door het beperkte aantal ruiters moeten ze goed met elkaar samenwerken, aldus Bluman. Iedereen speelde volgens hem een belangrijke rol en leverde een bijdrage aan de overwinning en de Olympische kwalificatie.

Lees ook:
Springruiters Israël naar Spelen Tokio dankzij Jeroen Dubbeldam en Hans Horn

De paardensport in Israël zit in de lift. Niet alleen winnen Israëlische amazones prijzen in de dressuur, maar ook bij het paardenspringen doen de ruiters het steeds beter. Deze maand kwam het springruiterteam van Israël in actie in Groep C tijdens het Olympische kwalificatietoernooi in Moskou, waar het het Olympische ticket binnen wist binnen te halen. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Nieuws » Israëlische paardenspringers gekwalificeerd voor Spelen in Parijs 2024