Dé online community van Joods Nederland. 6 Heshvan 5779 · 15 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Shiri Maimon krijgt hoofdrol in musical Chicago

Een Israëlische popzangeres krijgt haar gedroomde kans op Broadway. Shiri Maimon kreeg onlangs het aanbod om Roxie Hart te spelen, de hoofdrol in de populaire musical ‘Chicago’. Dit meldde de Israëlische televisiezender Channel 10.

De 36 jarige Maimon stond kort geleden nog op de planken in het Habima theater in Tel Aviv, in een productie van de musical ‘Evita’. Waarschijnlijk hebben de producenten van ‘Chicago’ haar daar gezien. Al spoedig volgde een uitnodiging voor een serie gesprekken en een auditie in New York.

Maimon heeft ook een rol in de Israëlische versie van ‘X Factor’, ze is daar een beroemd jurylid. De serie is in Israël al aan zijn derde seizoen bezig. Het begon allemaal voor Maimon toen zij de tweede plaats won in het eerste seizoen van de Israëlische reality show ‘Kochav Nolad’ (‘Een ster is geboren’) in 2003. Vervolgens won zij de vierde plaats in het Eurovisie Song Festival in 2005 met de ballade ‘Hasjeket Sjenisjar’, waarmee zijn internationale erkenning kreeg.

Maimon, die tijdens haar dienstplicht als zangeres werkte voor de Entertainment-afdeling van het Israëlische leger, heeft inmiddels vier cd’s uitgebracht.

Verwacht wordt dat Maimon met haar gezin – waaronder haar tweede kind, dat ruim een half jaar geleden geboren werd – naar New York zal verhuizen, waar de voorstellingen van de musical Chicago in september zullen beginnen. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X