Dé online community van Joods Nederland. 6 Heshvan 5779 · 15 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Israëlische wietplantage in Oeganda

Het Israëlische mediwietbedrijf Together Pharma Ltd. maakte vorige week bekend dat het in Oeganda een wietplantage gaat opzetten voor medische marijuana. De zaden die hiervoor gebruikt zullen worden, komen uit Nederland.

Israël is naast de Canadezen een voorloper op het gebied van medicinale toepassingen van marijuana. Er lopen daar op dit moment zo’n tweehonderd wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van mediwiet. Israëlische boeren die wiet verbouwen mogen die binnenkort ook gaan exporteren naar bijvoorbeeld de Europese Unie, mits premier Netanyahu er uiteindelijk zijn goedkeuring aan wil geven.

En Together Pharma Ltd. – een producent en distributeur van medicinale cannabis – slaat nu ook zijn vleugels uit in Afrika. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat het in Oeganda een boerderij gaat opzetten, die al in januari 2019 de eerste oogst voor de Israëli’s moet opleveren. Volgens The Times Of Israel heeft Together Pharma de order voor de benodigde kwaliteitszaden geplaatst bij een leverancier uit Nederland. “Dat wordt beschouwd als een van ’s werelds leidende cannabis leveranciers,” schrijft het bedrijf in een persbericht.

“De order voor de zaden representeert een belangrijke mijlpaal in het proces om wiet te gaan kweken op een boerderij in Oeganda en het product aan Canadese consumenten te gaan verkopen vanaf begin volgend jaar,” aldus CEO Nissim Bracha van Together Pharma.

In april maakte Together Pharma al bekend dat het een overeenkomst had gesloten met een (niet nader genoemd) Canadees bedrijf voor de afname van 5 ton wietolie. Een deal die in potentie goed is voor ‘honderden miljoenen shekels’ aldus het bedrijf.

In Israël zelf zet Together Pharma eveneens een wietboerderij op, die de lokale markt moet gaan bedienen, waar men ‘significante groei’ verwacht. Ook werkt men aan de promotie van de medicinale cannabis sector in Noord-Amerika en Europa, wat ‘voor ons markten met groot economisch potentieel zijn’.

Volgens de Israëlische regering is de legale cannabisindustrie in Israël goed voor een omzet van 285 miljoen tot 1,14 miljard Amerikaanse dollar, per jaar. Er zijn volgens persbureau Reuters momenteel al zo’n vijftig medicinale cannabis bedrijven actief. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X