Dé online community van Joods Nederland. 6 Heshvan 5779 · 15 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
NIDA en SP tegen ‘Joods’ busbedrijf

NIDA en SP in Rotterdam vragen het nieuwe stadsbestuur om terug te komen op het besluit van het vorige college om busonderneming EBS de aanbesteding van het openbaar vervoer in Haaglanden (en Voorne-Putten) te gunnen. Dit meldt dagblad070.nl.

Hun reden: EBS is een dochterbedrijf van de Israëlische busmaatschappij Egged, “die met haar diensten bijdraagt aan de Israëlische illegale bezetting, kolonisering, apartheid en mensenrechtenschendingen in Palestina.” Het door de islam geïnspireerde NIDA heeft al eerder geprobeerd om het bedrijf geboycot te krijgen. Toen had de gemeenteraad van Rotterdam er geen oren naar. Nu heeft het in de herhaling aanvraagsteun gekregen van de SP. NIDA Den Haag heeft bij het stadsbestuur een vergelijkbaar verzoek ingediend.

“Egged draagt zorg voor het busvervoer in Joodse nederzettingen in de Palestijnse Westelijke Jordaanoever, die volgens internationaal recht illegaal zijn. De Palestijnse bewoners van dat gebied zijn uitgesloten van vervoer, enkel Joodse kolonisten kunnen hier gebruik van maken. Hiermee draagt het moederbedrijf bij aan de infrastructuur van illegale nederzettingen,” luidt de aanklacht van NIDA en SP.

“Het antisemitische monster steekt de kop weer op,” twitterde Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam als reactie op de schriftelijke vragen van de twee politieke partijen, “verbinders als ze zijn.’’

“Het nederzettingenbeleid van Israël deugt niet, klopt, maar het is tamelijk lachwekkend als Rotterdamse raadsleden dit overzeese probleem via een busonderneming met Nederlandse werknemers aan de kaak stellen. De SP die meehelpt om chauffeurs ontslagen te krijgen. Raar,” vindt de Rotterdamse stadscommentator drs. Sjors van Maurik. “Doet me denken aan een stampvoetende hoofdredacteur van het Urker Nieuwsblad, die een open boze brief schrijft aan Trump in de hoop dat ie er wakker van ligt.” 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X