Joden, christenen en moslims delen voedsel uit

wiki

In Marokko is een bijzondere gebeurtenis geweest. Aan het einde van de vastenmaand Ramadan hebben Joden, moslims en christenen voedsel uitgedeeld aan minderbedeelden. Dit gebeurde deze week in Marrakesh, een van de koningssteden. Het ging om voedselpakketten voor gezinnen. Het initiatief kwam niet vanuit de moslims, maar vanuit een Joods-christelijke vereniging. Het is niet voor het eerst dat de drie religieuze groepen in Marokko de handen op een dergelijke wijze ineen slaan.

De actie was ook op poten gezet om de minderbedeelden de laatste dagen van de Ramadan door te laten komen. Samen met Chabad Maroc en de islamitische Mimouna-vereniging werden de voedselpakketten uitgereikt. Er was veel belangstelling en er werden honderden pakketten gegeven. In de dozen zaten basale levensmiddelen zoals linzen, meel, kikkererwten en ook ingrediënten die gebruikt kunnen voor het bereiden van diverse gerechten.

Een van de deelnemers was Yael Eckstein, voorzitter van de Azama-synagoge in Marrakesh. “Als sinds de Tweede Wereldoorlog is Marokko bij uitstek het voorbeeld van hoe een samenleving moet zijn, hoe er omgegaan wordt met Joodse minderheden. Met dit project willen we dan ook laten zien dat ook wij deel uit maken van deze samenleving en zodoende zij aan zij kunnen staan om intolerantie te bestrijden en bruggen te bouwen”, verkondigde hij. Eckstein vergat te vertellen dat nagenoeg alle Joodse Marokkanen na 1948 moesten vluchten naar Israël omdat koning Hassan II hen onderdrukte.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Religie » Joden, christenen en moslims delen voedsel uit