Joods Museum in Brussel wordt afgebroken

Het Joods Museum in Brussel (beeld: wiki)
Het Joods Museum in Brussel (beeld: wiki)

Dat heeft de voorzitter van het museum, Philippe Blondin, laten weten. Het besluit heeft niets te maken met de aanslag. “Het gebouw waarin het Joods Museum nu huist is behoorlijk oud. Twee jaar geleden is besloten het af te breken en een nieuw museum te bouwen”, zegt Blondin. Hij hoopt dat de sloop eind 2015 kan beginnen.

Het ontwerp is gemaakt door de Belgische architetenbureaus Matador, ADN en Archiscénographie, die in 2011 de bijbehorende prijsvraag wonnen. De aanslag in mei kostte vier personen het leven, onder wie twee bezoekers uit Israël. In verband met de terreurdaad zit in België een verdachte vast, de Frans-Algerijnse Mehdi Nemmouche. Hij was eind mei in het Zuid-Franse Marseille gearresteerd met wapens die lijken op de wapens die bij de aanslag zijn gebruikt.

Na de aanslag is het museum gesloten. Het is de bedoeling dat het op zondag 14 september weer opengaat voor het publiek. Op 24 mei 2014 kwamen bij een aanslag op bezoekers en medewerkers van het museum vier mensen om het leven. Het ging om twee Israëlische toeristen en een Française. Het vierde slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en overleed op 6 juni. De dader was een Franse jihadist die was teruggekomen uit Syrie. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Joods Museum in Brussel wordt afgebroken