Joodse sheriff Florida citeert Talmoed

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Sheriff Scott Israel leidt het onderzoek naar de schietpartij in het plaatsje Parkland in de Amerikaanse staat Florida. Zijn Jodendom is daarbij de leidraad.

Israel is de eerste Joodse sheriff in Broward County. Hij is zeer bewust Joods en Jodendom speelt een grote rol in zijn leven. “Het Joodse geloof is een essentieel deel van mijn leven. Mijn vader Sonny Israel vocht in de oorlog in Korea en werd politie-agent omdat hij geloofde in de Talmoedische uitspraak ‘wie een leven redt, redt een hele wereld’. Die woorden waren richtinggevend voor mijn broer en mij, en wij zijn ook bij de politie gaan werken,” aldus Israel.

Israel is de sheriff die de leiding heeft over het gebied waaronder de Marjory Stoneman Douglas High School valt, waar afgelopen woensdag zeventien leraren en leerlingen door een schutter werden gedood. Ook de kinderen van Israel, een drieling, hebben die school bezocht. “Dit is een afschuwelijke dag voor Parkland, Broward County, de staat Florida en de Verenigde Staten,” zei Israel tegen verslaggevers. “Mijn eigen drieling ging naar die school en heeft daar eindexamen gedaan. Zij speelden American football en lacrosse op die school. Het is een catastrofe. Er zijn eigenlijk geen woorden voor.”

Israel, een democraat, werd in 2012 als sheriff gekozen en vier jaar later werd hij opnieuw gekozen. Dit deel van Florida heeft een grote Joodse bevolking. In zijn verkiezingscampagne in 2016 noemde hij het bestrijden van wapengeweld als één van zijn prioriteiten.

Israel’s vrouw is christelijk, hijzelf is lid van een Chabad synagoge. “Ik ben Joods,” vertelde hij de pers bij een eerdere gelegenheid. “Susan is christelijk. Zoals de meeste gezinnen waarin de ouders verschillende religies hebben, hebben wij onze kinderen opgevoed met beide geloven. Nu de drieling volwassen is, hebben zij de vrije keuze om over hun eigen geloof te beslissen.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Joodse sheriff Florida citeert Talmoed