Kunstrijders Israël door naar finale

In de vannacht gereden kunstschaatswedstrijd voor mannen op de Olympische Spelen in Pyongyang behaalden Alexei Bychenko en Daniel Samohin voor Israël respectievelijk de elfde en dertiende plaats. Daarmee hebben zij zich geplaatst voor de finale.

Daniel Samohin (20) is een jonge Israëlische kunstschaatser. Hij heeft al een aantal internationale wedstrijden op zijn naam staan, waaronder een gouden medaille bij de US International Classic in 2015.

Aanstaande maandag, en de dagen daarna, zijn er meer kunstschaatswedstrijden waaraan Israël deelneemt. Helaas vinden die allemaal plaats om twee uur ‘s nachts Nederlandse tijd. Bij het onderdeel reuzenslalom (skiën) komt Itamar Biran uit voor Israël. Ook deze wedstrijd vindt midden in de nacht plaats: de start is om kwart over twee. Jonet zal de uitslagen in de gaten blijven houden.

Itamar Biran (20) is geboren in Londen en woont in Zwitserland. Bij internationale wedstrijden vertegenwoordigt hij Israël. Zijn onderdelen bij het skiën zijn de reuzenslalom en de super-reuzenslalom. Hij vertegenwoordigde Israël bij de Wereldkampioenschappen in 2015 in de Verenigde Staten als jongste deelnemer. Ook bij de Olympische Winterspelen voor de jeugd in 2016 vertegenwoordigde Biran Israël.

De Amerikaans-Israëlische Adam Edelman, bijnaam ‘de Hebreeuwse Hamer’ die uitkomt op het onderdeel Skeleton, eindigde gisteren als achttiende.

Het is voor het eerst dat Israël met zo’n grote ploeg (tien personen) deelneemt aan de Olympische Winterspelen. Dat is een heugelijk feit voor een land dat niet echt een wintersportland is.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » Kunstrijders Israël door naar finale