Kamervoorzitter grijpt in na Godwins van FvD-Kamerlid rond Holocaust en corona

Gideon van Meijeren (FvD) YouTube

Een zitting in de Tweede Kamer is uit de hand gelopen. Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) greep donderdagmiddag in toen Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren de Sjoa en de huidige coronamaatregelen met elkaar vergeleek. Ook stelde hij dat de regering zich ‘net als in de oorlog opstelt als vijand van de bevolking’. Ook andere Tweede Kamerleden namen afstand van zijn woorden. De volksvertegenwoordiger ging toch door en de vergadering werd geschorst.

In een debat over agressie tegen en bedreiging van journalisten liep het volledig uit de hand. Van Meijeren (33) hield tijdens zijn bijdragen een betoog over de eventuele coronamaatregelen rond niet-gevaccineerden. “Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog hebben we weer een regering die wetten voorbereidt op grond waarvan een staat van apartheid wordt gecreered,” aldus Van Meijeren, die riep ‘niet te zwichten voor tirannen. Hij riep op tot ongehoorzaamheid. “De verschrikkingen die in de Tweede Wereldoorlog de Joden zijn aangedaan, zijn gedaan door mensen die gehoorzaam waren.

Kamervoorzitter Bergkamp greep in. Ze stelde dat de FvD’er grote woorden gebruikt en dat ze zijn vegelijking met de oorlog ‘ongepast’ vindt. Het CDA-Kamerlid Pallandt noemde zijn uitlatingen ‘volstrekt ontoelaatbaar’, waarna de voorzitter hem vroeg om op zijn woorden te passen. Toch ging Van Meijeren door. “Ik zou willen dat er in de jaren dertig mensen waren opgestaan die hier keihard tegenin gingen.” Vervolgens maakte hij een Godwin over het Duitse parlement in 1933 en Adolf Hitler. Bergkamp ontnam hem het woorden en vroeg opnieuw of hij wilde stoppen.

Van Meijeren stelde dat FvD ‘op geen enkele manier de Jodenvervolging wil vergelijken met de coronamaatregelen van nu’, om vervolgens door te gaan met zijn betoog dat de Joden destijds werden uitgesloten. Opnieuw greep de Kamervoorzitter in door de vergadering te schorsen en met het Kamerlid in gesprek te gaan. Nadien ging de vergadering door en opnieuw kwam er een vergelijking, maar dan over Job Cohen die ooit moslims met de Joden vergeleek. Wederom moest de vergadering geschorst worden.

Lees ook:
Opnieuw Jodensterren gespot in demonstratie anti-vaxxers
Op de demonstratie tegen het corona- en vaccinatiebeleid van de regering, in Amsterdam, zijn wederom demonstranten met Jodensterren gezien. Onder andere op social media werd daar gewag van gemaakt. Opvallend was dat mogelijk beveiligers van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet T-shirts met gedrukte Jodensterren droegen. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Kamervoorzitter grijpt in na Godwins van FvD-Kamerlid rond Holocaust en corona