Kamervragen aan Kaag over Arabisch bloedsprookje

Kaag
Flickr

Leden van de Tweede Kamer hebben schriftelijke vragen gesteld aan waarnemend minister Sigrid Kaag (D66) van Buitenlandse Zaken. Ze willen weten wat zij vindt van het zogeheten Arabisch ‘bloedsprookje’, waarbij aan kinderen wordt verteld dat Joden het bloed van moslims drinken. Het verhaal kwam aan het licht door MEMRI, een organisatie die de Arabische media in de gaten houdt. Die publiceerde een bericht over het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an News Agency. Hier  staat dat te lezen dat Joden niet-Joods bloed gebruiken bij het bereiden van Hamansoren, een lekkernij die gegeten wordt tijdens Poerim.

In het artikel vertelt voormalig Hamaslid Mustafa Al-Lidawi waarom de Europeanen Poerim vreselijk zouden haten. Volgens hem kozen de Joden ieder jaar een slachtoffer uit om dood te martelden. Het bloed verwerkten zij daarna in het deeg van de Hamansoren, waar elke Jood iets van at. Volgens Al-Lidawi is de Jodenhaat in Europa op die manier geboren. De lezing van het oud-Hamas-lid valt onder het eeuwenoude bloedsprookje. Sinds tijden worden dergelijke antisemitische leugens als aanleiding gebruikt om Joden te vervolgen. Niet alleen Ma’an gebruikt het, maar ook in media die door Hamas wordt gecontroleerd is te zien dat Joden het bloed van moslims drinken.

PVV-Tweede Kamerleden Raymond de Roon en Vicky Maeijer hebben kamervragen aan Kaag gesteld. Ze willen weten hoe de minister deze lezing interpreteert. Het Palestijnse Ma’an News Agency beweert een onafhankelijk persbureau te zijn. Er zijn Arabische en Engelstalige websites van het agentschap. De PVV’ers willen ook weten of het Palestijnse persbureau indirect of direct financiële ondersteuning ontvangt van Nederland of de EU. Indien dat het geval is, willen De Roon en Maeijer weten of minister Kaag de steun zal beëindigen.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Kamervragen aan Kaag over Arabisch bloedsprookje