Kantoren ombouwen tot hotels door groei toerisme

Tel Aviv
Youtube

De Israëlische regering heeft besloten om leegstaande kantoren in en rond Tel Aviv te laten ombouwen tot hotels. Dit komt door de explosieve groei van het toerisme in het land. Het kabinet staat financieel garant voor ontwikkelaars die de kantoorgebouwen willen verbouwen tot hotels. Premier Benjamin Netanyahu (Likud) heeft gezegd dat de regering ook nadenkt over het geven van garanties aan particulieren die hun woningen willen ombouwen tot een hotellocatie. Het gaat om nieuwe accomodaties in onder meer Tel Aviv, Herzliya en Netanya.

Eerder werden er al dergelijke financiële garanties gegeven door het ministerie van Toerisme voor de bouw van hotels. In 2017 werd er voor ruim 41 miljoen euro geïnvesteerd in het aanleggen van zeker 35 nieuwe hotels. Het gaat om 2.575 nieuwe hotelkamers. Dit jaar ligt de begroting op een kleine 58 miljoen euro voor het ombouwen van kantoren en andere gebouwen tot hotellocaties, en voor de aanleg van nieuwe hotels. Er staat onder meer een hotel met 356 kamers gepland in de badplaats Netanya en een hotel met 275 luxe suites in Bat Yam.

Minister Yariv Levin van Toerisme is positief gestemd. “De enorme groei aan toeristen in Israël en het aantal overnachtingen in ons land vraagt om creatieve oplossingen. Het ombouwen van kantoren in de regio Tel Aviv behoort tot de verschillende maatregelen die we op korte termijn nemen. We maken het projectontwikkelaars gemakkelijker om te bouwen en te verbouwen, waardoor het aantal hotelkamers toeneemt en de prijs voor overnachtingen omlaag kan.”

In 2017 telde Israël een record aantal bezoekers. Zeker 3,6 miljoen toeristen bezochten het Beloofde Land en brachten ongeveer 4,6 miljoen euro aan inkomsten op voor de Israëlische economie. Ongeveer 700.000 bezoekers kwamen uit de Verenigde Staten (een groei van 21 procent ten opzichte van 2016) en circa 307.000 bezoekers kwam uit Rusland (een toename van 26 procent). Op de derde plek kwamen de 284.000 toeristen uit Frankrijk (groei van zes procent ten opzichte van het jaar er voor), gevolgd door de Duitsers (202.000 toeristen, groei van 36 procent). In november 2017 verwelkomde premier Netanyahu de drie miljoenste toerist, een dame uit Roemenië.

Categorie:

Home » Nieuws » Israël » Kantoren ombouwen tot hotels door groei toerisme