Klarinetkwartet geeft kaarslichtconcert in Snoge

nakk.nl (dv)

Op donderdagavond 24 september geeft het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) een concert in de 340-jaar oude Portugese Synagoge in hartje Amsterdam. Deze jonge, bevlogen musici werden onlangs genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2015. Ze brengen met aanstekelijk enthousiasme en humor zowel klassieke stukken als aanstormend talent ten gehore.

De vier musici van het NAKK leerden elkaar in 2010 kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien spelen ze samen en in diverse Nederlandse orkesten. Het kwartet houdt van optredens op bijzondere locaties, zoals op de Parade, een bootje op de Amsterdamse grachten of in een vrachtwagen op de A1, maar evengoed in het Concertgebouw of onlangs in de opera Lulu tijdens het Holland Festival.

Het NAKK heeft speciaal voor de Portugese Synagoge een programma samengesteld met composities van oude bekenden als Mendelssohn, Bach, Vivaldi en Puccini, maar ook met verrassende keuzes als Nikolai Kapoestin, Guillermo Lago en Gencho Genchev.

Elke maand biedt het Joods Museumkwartier opnieuw de mogelijkheid aan muziek- en cultuurliefhebbers tot het bijwonen van een concert in de Portugese Synagoge. Het met honderden kaarsen verlichte monument, dat nog steeds dienst doet als gebedshuis, biedt bezoekers, naast het genot van mooie muziek, een betoverend plaatje.

Klik hier voor tijdstip en toegangskaarten.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Klarinetkwartet geeft kaarslichtconcert in Snoge