Kosjer restaurant Hoffy’s komt met eigen kookboek

Flickr

Het kosjere restaurant Hoffy’s in Antwerpen heeft een eigen kookboek gepubliceerd. Het populaire restaurant, waar gasten Joodse gerechten kunnen eten, maakt daarmee een nieuwe stap. Nadat Hoffy’s twee jaar geleden in een populair Vlaams tv-programma verscheen zijn er meer niet-Joodse klanten gekomen. ‘Hoffy’s: de joodse keuken is zo’n beetje de Vlaamse bestseller Dagelijkse kost maar dan in een Jiddisch jasje, met restaurantuitbater Moshi Hoffman als posterboy’, schrijft dagblad De Morgen in een artikel.

‘Elke pagina is gedrenkt in traditie en geloof: van de gefilte fisj of visballetjes die het best verorberd worden tijdens de wekelijkse sjabbat tot de matseballen die bij Pesach (Pasen) horen, van de honingcake voor Rosj Hasjana (Nieuwjaar) tot de groentecakejes met Chanoeka (Lichtfeest)’, aldus De Morgen. “Zo strikt selecteren we onze maaltijden nu ook weer niet, maar dat presenteert natuurlijk mooi,” zegt neef Jacob Hoffman in de krant. “Het boek is niet voor ons, wij kennen onze tradities. Het is voor jullie.” Hij doelt op niet-Joden met interesse in de Joodse keuken. “Het is het enige restaurant in de stad waar je traditioneel Joods kunt eten. Gelukkig heel erg lekker. Voor de rest zijn er wel genoeg kosjere zaken die Chinees of kebab aanbieden, maar dat is niet onze cultuur.”

“De Jiddische keuken is een samenlevingskeuken, er zijn invloeden van Rusland tot Turkije.” De omzwervingen van het Joodse volk zitten verweven in elke plat préféré die bij Hoffy’s in de toonbank ligt te blinken, aldus De Morgen. “Maar de grootste invloed is die van onze moeder,” aldus Hoffman. Eerder werd de familie al geportretteerd in het boek ‘Mazzel tov’ van Margot Vanderstraeten, die de lezer meeneemt in de Joodse gemeenschap van Antwerpen. “Dat de familie met portretfoto’s in dit boek staat, zal sommigen tegen de borst stuiten. Er zijn mensen die vinden dat je niets over het jodendom naar buiten moet brengen, dat je best onder de radar kunt leven,” zegt Vanderstraeten tegen de krant.

Het boek ‘Hoffy’s: de Joodse keuken’ is te krijgen bij uitgeverij Hannibal Publishing.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Nieuws » Kosjer restaurant Hoffy’s komt met eigen kookboek