Dé online community van Joods Nederland. 8 Elul 5778 · 19 augustus 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Kunstschaatsen Israël blijft teleurstellen

Ook de vannacht bij de Olympische Winterspelen gereden onderdelen kunstschaatsen – dansen voor paren en een kür voor dames – hebben niets opgeleverd voor de Israëlische ploeg. Bij het dansen voor paren werden Adel Tankova en Ronald Zilberberg tiende en bij de solo-kür voor dames werd Aimée Buchanan eveneens tiende. Buchanan is van oorsprong een Amerikaanse uit de stad Boston, maar zij werd Israëlisch staatsburger in 2014. Binnen twee jaar was zij daar nationaal kampioen kunstschaatsen.

Bij het kunstrijden heeft tot nu toe alleen Alexei Bychenko een goede prestatie geleverd. Hij werd tweede met een solo-kür. Hij zal dan ook terugkeren in de finale van het kunstrijden.

Morgen tot en met woensdag staat skeleton op het programma, een variant op rodelen. Adam Edelman, wiens bijnaam ‘de Hebreeuwse hamer’ is, zal hier uitkomen voor Israël. Door het tijdsverschil vinden de races plaats in de nachtelijke en zeer vroege uren. De wedstrijd van maandag is om 3:50 uur Nederlandse tijd, dus vroeg opstaan of laat naar bed. Dinsdag wordt wat gemakkelijker, de wedstrijd start dan om 7:05. Ook de wedstrijd op woensdag wordt op dit tijdstip gehouden.

Komende week zal Itamar Biran voor Israël deelnemen aan het skiën. Zijn favoriete onderdeel is de grote slalom. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de wedstrijden zullen plaatsvinden. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X