Maccabi Jeugdvoetbal zeker van goud met nog een wedstrijd te gaan

team NL

Met de overwinning op het team van Spanje met 8-1, is het Nederlandse team Jeugvoetbal onder zestien jaar zeker van een gouden medaille. Vandaag spelen ze tegen het team van Mexico, maar hoeven noch te winnen noch gelijk te spelen. Het Nederlandse team Jeugdvoetbal kan zich al de Europese kampioen noemen van de vijftiende Europese Maccabiade Spelen in Boedapest. Het Nederlandse team heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Een van de Nederlandse Joodse sterspelers is Joas Kors uit Haarlem.

Profvoetballer
De vijftienjarige Kors voelde zich nog ontzettende fris na de wedstrijd tegen Spanje en haalde zijn schouders op over de overwinning. “Het was niet zo’n spannende wedstrijd,” meldde hij teleurgesteld. Kors speelt al in de Eerste Divisie van voetbalvereniging HFC Haarlem en wil graag profvoetballer worden. Het is de eerste keer dat hij uitkomt op de Maccabiade. Hij werd gespot voor deelname in Boedapest toen hij een uitwedstrijd speelde tegen AFC in Amsterdam. “Iemand van AFC riep na afloop wie er van ons team Joods is. Aangezien ik dat niet onder stoelen of banken steek, antwoordde ik bevestigend en toen mocht ik meedoen met de training voor de Maccabiade in Boedapest,” licht de nuchtere Haarlemmer toe.

Gezonde spanning
Kors zit op het VWO en tot nu toe is zijn liefde voor de sport goed te combineren met zijn middelbare-schoolopleiding. “Ik vind voetballen het leukste om te doen.” Hij was dan ook blij dat hij mocht spelen in Hongarije. “Ik heb een maand met het team getraind, daarna op vakantie naar Italië en vandaaruit naar Boedapest.” Op de vraag of hij het spannend vond om met een samengesteld team en weinig gezamenlijke training op de Maccabiade te moeten presteren reageerde Kors dat hij wel van een beetje gezonde spanning houdt. “We zijn een team van verschillende niveaus, maar de samenwerking is erg goed,” zo verklaart hij overwinningen.

“De Hongaarse organisatie doet er alles aan om hun land te promoten.”Joas Kors

Veiligheid gewaarborgd
In Boedapest is Kors bevriend geraakt met zijn hele team en heeft hij vriendschappen gesloten met de andere sporters in zijn hotel. “Vooral de avonden zijn erg leuk, zo samen met iedereen in het hotel. We hebben een leuk team en de sfeer is goed.” Kors is uitermate positief over het organiserende land en voelt zich veilig. “De Hongaarse organisatie doet er alles aan om hun land te promoten.” Er zijn citytrips georganiseerd en de stad hangt vol met billboards over de Maccabiade. Je kunt zien dat er veel geld is uitgetrokken voor de beveiliging van de Joodse deelnemers. “Overal is politie en beveiliging.”

Medailles
Gisteren haalde Daniel Aling nog twee maal zilver en een brons medaille na een gouden plak van afgelopen zondag in verschillende disciplines zwemmen. Het voetbalteam onder de achttien jaar verzekerde zich gisteren van een plek in de kwartfinale tegen Zweden door een overwinning op ditzelfde team. Diverse tennissers hebben zich geplaatst voor de halve finales om het brons. De Nederlandse wielrenners, zwemmers en hockeydames ontvingen maandagavond tijdens een ceremonie hun welverdiende medailles. Het Nederlandse team vliegt woensdag terug naar Nederland.

Lees ook:
‘Wow, kippenvel om als eerste dat stadion in te lopen.’
‘Ik heb het droog gehouden’, zegt Noah Beukeboom over het moment dat hij als vlaggendrager het Nándor Hidegkuti stadion in Boedapest binnen liep. De twintigjarige Beukeboom hoorde vrijdagavond dat hij als vlaggendrager de Nederlandse delegatie tijdens de openingsceremonie van de Europese Maccabiade Games in Hongarije zou vertegenwoordigen.

Categorie: |

Home » Nieuws » Maccabi Jeugdvoetbal zeker van goud met nog een wedstrijd te gaan