Maccabi Nederland: ‘Donaties luchtbrug blijven hard nodig’

Maccabi NL, luchtbrug voor Israël (Maccabi Nederland)

Maccabi Nederland heeft in een mail opgeroepen dat meer donaties nodig zijn om de luchtbrug richting Israël vol te houden. De enige Joodse sportvereniging in Nederland ging ruim drie weken geleden over tot het opzetten van een luchtbrug met hulp voor het noodlijdende Israël. Ruim 51.000 artikelen en nog eens tweehonderdduizend euro werden ingezameld voor het initiatief.

Doorgaan

Allereerst wil het bestuur van Maccabi Nederland iedereen van harte bedanken voor alle donaties. Zonder dat was het überhaupt niet mogelijk om van de luchtbrug een succes te maken. ‘Mede door uw hulp is het project van de grond gekomen en zagen we al vele donaties binnen komen’. Maar het is nog lang niet genoeg, aldus het bestuur, dat iedereen aanspoort door te gaan met doneren en helpen. Het project Luchtbrug For Life gaat daarmee een nieuwe fase in.

Nieuwe site

Inmiddels is de website vernieuwd. De donateur heeft een vrije keuze aan welke goederen gedoneerd wordt. ‘We stellen het ontzettend op prijs als u uw achterban onderstaand bericht wilt sturen en hen wilt wijzen op het belang van continuering van het project, de donaties, en de vrije keuze op de vernieuwde website’, aldus het bestuur en de initiatiefnemers.

Pallets met ELAL

In de afgelopen drie weken zijn er tientallen pallets met goederen op vier verschillende vluchten van ELAL naar Israël verzonden. In Israël zijn de goederen met grote dank ontvangen door de non-profitorganisatie Brothers and Sisters for Israel. ‘Bekijk de filmpjes op onze website om te zien hoe blij en vooral dankbaar men is met de goederen. In totaal hebben we ruim 51.000 artikelen kunnen doneren met een gezamenlijke winkelwaarde van meer dan tweehonderdduizend euro’. Het gaat om meer dan 5.100 kilo aan goederen.

‘Open houden’

‘Zoals u wellicht begrijpt is het van het grootste belang om dit project te continueren. We kunnen de luchtbrug alleen “open” houden door middel van donaties. Daarom hierbij een dringende oproep aan u om te blijven doneren!’ aldus het bestuur van Maccabi Nederland, dat wekelijks een wensenlijst krijgt van Brothers and Sisters for Israel. Wie geld of goederen wil doneren kan via deze link op de vernieuwde site van het hulpproject terecht.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Sport » Maccabi Nederland: ‘Donaties luchtbrug blijven hard nodig’