Mariah Carey voor half miljoen naar Israël

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Voor een eenmalig optreden in Israël, op 18 augustus, krijgt popdiva Mariah Carey een bedrag van ruim 455.000 euro. Het concert in het amfitheater van Risjon Letsion, ten zuiden van Tel Aviv, wordt het eerste optreden van de 45-jarige zangeres in Israël. Kaartjes kosten zo’n 60 euro per stuk.

Vorige maand was Carey nog op een ‘spirituele vakantie’ in Israël, waarbij ze onder meer de Klaagmuur bezocht en een diner met premier Netanyahu bijwoonde. Ze zou volgens diverse bronnen verliefd zijn geworden op het land en erg uitkijken naar haar volgende trip in augustus.

Op een persconferentie in Tel Aviv liet haar management deze week weten dat Carey, al 25 jaar succesvol met haar bereik van vijf octaven, haar show in Caesar’s Palace in Las Vegas zal onderbreken voor een eenmalig optreden in het Heilige Land. In een korte videoboodschap begroette Carey haar Israëlische fans.

De zangeres met een voorliefde voor hoge hakken, vlinders en alles wat glittert, verkocht wereldwijd meer dan 200 miljoen albums en heeft 18 nummer 1 hits op haar naam staan, waaronder Hero, Fantasy en One Sweet Day. Hoewel haar bekendste hit All I Want for Christmas is You heet, hebben sommige van haar succesnummers een Joods tintje. Zo zong ze When You Believe, een duet met Whitney Houston, in de Disney-exodusklassieker Prince of Egypt. In de comedy You Don’t Mess with the Zohan, met Adam Sandler, zingt ze een stukje van Hatikva, het Israëlische volkslied. [bl]

Categorie:

Home » Cultuur » Showbizz » Mariah Carey voor half miljoen naar Israël