Dé online community van Joods Nederland. 6 Heshvan 5779 · 15 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
May steunt interreligeuze jongerengroep

De Britse premier Theresa May spreekt haar steun uit voor een interreligieuze jongerengroep. Het project 21 voor 21 is een initiatief van verschillende Britse confessionele media. De organisatie wil 21 Britse ‘jonge mensen van verschillende geloofsgemeenschappen’ vinden die op een originele en inspirerende manier bijdragen tot interreligieuze relaties. May is erg enthousiast over dit initiatief, omdat volgens haar Godsdienst vaak wordt misbruikt om muren op te werpen.

Tot aan de zomervakantie kunnen kandidaten zich voor het project aanmelden. Daarna kiest een jury zeven Joden, zeven moslims en zeven christenen. Zij worden uitgenodigd in Lambeth Palace, de residentie van de aartsbisschop van Canterbury in Londen. Het project is een gemeenschappelijk initiatief van Church Times (een Anglicaans weekblad), Jewish NewsBritish Muslim TV en Coexist House, een organisatie die interreligieuze relaties wil bevorderen.

May: “Godsdienst wordt te vaak misbruikt om  muren van verdeeldheid te bouwen. De waarheid is dat joden, christenen en moslims vele waarden, principes en overtuigingen delen.” De premier is ervan overtuigd is dat de 21 jongeren dankzij dit project de breuklijnen tussen religies kunnen doorbreken. Ook kunnen ze helpen om ‘sterkere gemeenschappen’ te bouwen en ‘de wereld duidelijk te maken dat godsdiensten een positieve kracht zijn als zij samenwerken’.

Theresa May groeide op in een domineesgezin, als enige dochter van een dominee in het dorp Eastbourne in Kent. In 2016 werd ze premier nadat de Britten hadden gekozen voor een vertrek uit de Europese Unie en haar voorganger David Cameron was afgetreden. May omarmde de Joodse gemeenschap en neemt het voor hen op in de strijd tegen antisemitisme. Tevens komt May op voor Israël.

  

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X