Minimaal één keer naar Anne Frank Huis’

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Leerlingen van Amsterdamse scholen moeten ten minste een maal in hun schoolcarriere verplicht naar het Anne Frankhuis. Dat vindt de Amsterdamse Partij van de Ouderen.

 De eenmansfractie heeft vragen gesteld aan het college van b en w over de mogelijkheden. Fractievoorzitter Wil van Soest (PvdO): “Steeds meer leraren hebben, veelal vanwege bezwaren van moslimkinderen, moeite om de Holocaust te bespreken in de klas. Dit is absoluut onaanvaardbaar en bovendien slecht voor integratie tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Amsterdam”. De Partij van de Ouderen vindt dat de moord op zes miljoen Joden nooit vergeten mag worden en gelooft daarbij in het principe ‘zien is geloven’; daarom wil de partij dat alle Amsterdamse scholieren minimaal éénmaal in hun schoolcarrière het Anne Frank Huis bezoeken.

“Vooroordelen tegen bevolkingsgroepen worden veelal op jonge leeftijd aangeleerd, het is daarom van belang dat we de jeugd zo vroeg mogelijk leren waartoe haat kan leiden. Het liefst zou ik zien dat alle Amsterdamse scholieren uit het middelbaar onderwijs in hun eindexamen jaar een excursie naar Auschwitz maken om de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog echt te voelen, maar ik zou al heel blij met een eerste stap in die richting, waarbij een bezoek aan het Anne Frank Huis als verplicht onderdeel aan het curriculum van het Amsterdamse onderwijs wordt toegevoegd”, aldus Wil van Soest.

Naast het brengen aan een bezoek aan het Anne Frank Huis wil de PvdO dat leraren die zich niet vrij voelen om in de klas over de Holocaust te spreken worden bijgestaan. Van Soest: “Wij steunen daarin de lijn van het CIDI dat rumoer bij lessen over de Holocaust door leerkrachten gemeld moet worden bij de schoolleiding. Leerlingen die antisemitisch gedrag blijven vertonen dienen desnoods geschorst te worden en een verplichte excursie naar Auschwitz te krijgen; als een middel om groeiend antisemitisme te bestrijden”.

Gelijktidig met de vragen lanceerde Van Soest en haar Haagse zusterpartij een opiniestuk in De Volkskrant om jongeren verplicht naar Auschwitz te sturen.Lees het artikel hier.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Minimaal één keer naar Anne Frank Huis’