Natalie Portman neemt rol Jackie Kennedy op zich

Twitter (dv)

Natalie Portman is in Parijs gespot voor de opnamen van de film ‘Jackie’, die gaat over het leven van de gelijknamige voormalige Amerikaanse presidentsvrouw. In de film vertolkt de Joods-Amerikaanse actrice de hoofdrol van Jackie Kennedy, die in 1963 plots te maken kreeg met de dood van haar man. Een schutter schoot hem in een open wagen dodelijk door het hoofd.

‘Jackie’ wordt geregisseerd door Pablo Larraín en geproduceerd door Darren Aronofsky, dezelfde producent met wie Portman haar filmhit Black Swan maakte. De rol van broer Robert Kennedy wordt gespeeld door Peter Sarsgaard en actrice Grata Gerwig doet mee als één van Kennedy’s medewerkers. Portman stapt in de sporen van andere actrices die de rol van presidentsvrouw eerder vertolkten, waaronder Katie Holmes, Jeanne Tripplehorn en Sarah Michelle Gellar.

De beroemde Jackie Kennedy werd geboren in 1929 en trouwde in 1951 met de democratische politicus John F. Kennedy. In 1960 werd hij op jonge leeftijd tot president van de Verenigde Staten gekozen. Als president blonk hij uit in het beheersen van de Cuba-crisis, waarbij de Sovjetunie raketten plaatste op het naburige eiland Cuba. Kennedy werd in 1963 in de Texaanse hoofdstad Dalles vermoord. Hij werd vrijwel direct opgevolgd door Lyndon B. Johnson. Zijn vrouw bleef als weduwe achter en trouwde later met de rijke Griekse scheepsmagnaat Onassis. Ze overleed in 1994.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Film » Natalie Portman neemt rol Jackie Kennedy op zich