Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Trainer René Meulensteen weg bij Maccabi Haifa

Het doek is gevallen voor René Meulensteen. Maccabi Haifa heeft de oefenmeester ontslagen omwille van ‘tegenvallende resultaten’. Dit schrijft de directie van de Israëlische club op haar website. Van de laatste negen wedstrijden werd er slechts één gewonnen. De Nederlandse coach kreeg maandagochtend zijn ontslagbrief in handen. Meulensteen was daar sinds augustus 2016 in dienst. Het valt op dat zowel de Nederlanders als de Israëli’s behoorlijk openhartig zijn over het ontslag. Meestal gaan partijen in het betaald voetbal grimmiger uiteen.

‘Het was een eer en voorrecht om bij zo’n grote club te mogen werken’, zegt Muelensteen op de site van Maccabi Haifa. ‘Helaas waren de resultaten niet goed, de club en fans verdienen meer. Maccabi Haifa zal voor altijd een plaats in mijn hart hebben. Ik wens de club en het publiek alle succes en geluk in de toekomst’. De trainer verhuisde afgelopen augustus naar Israël om het avontuur aan te gaan. Voorheen werkte hij als hoofdtrainer bij het Engelse Fulham, het Russische Anzji Machatsjkala en het Deense Brøndby IF – in Kopenhagen. Hij verwierf echter grote faam als assistent van topcoach Sir Alex Ferguson bij Manchester United.

Ook de directie van Maccabi Haifa is opmerkelijk openhartig over de beslissing om Meulensteen de laan uit te sturen. ‘Zelfs bij de grootste clubs komt er een tijd dat als de resultaten teleurstellend zijn, de trainer weg moet. Zo is het ook bij ons. Samen met René hebben we besloten om afscheid te nemen. We waren van hem gecharmeerd, als coach en mens. Hij heeft ons wat dingen geleerd die we in de toekomst mee zullen nemen’, schrijft bestuursvoorzitter Jacob Shahar van Maccabi Haifa. De 0-3 nederlaag in de derby tegen Hapoel Haifa vormde voor de club de druppel die de emmer deed overlopen. Het is nog niet duidelijk waar Meulensteen aan de slag zal gaan. Voorlopig zit hij niet langs het veld, maar wel thuis op de bank. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X