Neonazi-demonstratie bij Israëlische ambassade gaat niet door

FB

Een woordvoerder van de gemeente Den Haag stelt dat de neonazistische demonstratie van 28 september niet doorgaat. De gemeente heeft de demonstratie niet verboden, zoals de Joodse gemeenschap en de Israëlische ambassadeur wensten, maar de organisatie heeft het zelf afgeblazen. Dat is de neonazistische Racial Volunteer Force (RVF), die een anti-Joodse en anti-Zionistische protestactie wilde houden.

Dinsdag liet de Israëlische ambassadeur zich nog uit tegen de mars. Hij vindt het onbestaanbaar dat bijna 75 jaar na de bevrijding van Nederland nog nationaal-socialisten over straat mogen marcheren. “We zijn absoluut niet blij,” zei hij tegen De Telegraaf. De ambassadeur hecht aan de vrijheid van meningsuiting, maar dit is puur ‘middeleeuws antisemitisme’, aldus Gilon. Zodoende dat hij op gesprek wil bij burgemeester Krikke. Het is onduidelijk of er nu nog een gesprek komt.

Ook het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en zes Joodse jongerenorganisaties tekenden protest aan bij de gemeente Den Haag. Zij eisten een verbod op de demonstratie, maar kregen nul op het rekest, omdat de gemeente Den Haag zich beriep op de vrijheid van demonstratie. Vanuit de Haagse gemeenteraad vroeg de SGP/CU om de mars te verplaatsen naar het Malieveld.

Categorie:

Home » Nieuws » Neonazi-demonstratie bij Israëlische ambassade gaat niet door