Netzer bracht met Poeriem misjloach manot rond

Netzer

De Joodse jongerenvereniging heeft met Poeriem misjloach manot rondgebracht. Jongeren van twaalf tot achttien jaar gingen langs bij familieleden, vrienden, kennissen en oudere leden van de LJG Amsterdam
om hen een hart onder de riem te steken. Voor iedereen was er een verrassingspakket. Het was een zeer succesvolle actie en zeker voor herhaling vatbaar, aldus het Netzer-bestuur. Het doen van een mitswe als deze is in lijn met een van de drie pijlers van de ideologie van Netzer; Tikoen Olam.

De jongelui brachten de misjloach manot zelf rond en hebben ze ook zelf samengesteld. ‘De enige opdracht was om er een kaartje met een mooie boodschap bij te doen en iets direct eetbaars en iets direct drinkbaars in te doen, dat laatste in lijn met de traditie. Bijvoorbeeld duivensap, fruit, koek of chocolade. De jongeren mochten zelf bepalen en zelf de producten aanschaffen’, schrijft jongerenwerker Benjamin Schrijver aan Jonet.nl. De deelnemers deden er ook zelfgemaakte hamantaschen in ieder pakket. ‘Deze hadden wij gezamenlijk gebakken (via zoom) op de dinsdagavond voorafgaand aan Poeriem’.

Niet alleen voor jongeren, maar ook voor ouderen, is het een vervelende periode, vervolgt Schrijver. ‘Des te leuker was het dat de jongeren het niet alleen ontzettend leuk vonden om de misjloach manot rond te brengen, maar tegelijkertijd deden zij hun familieleden, vrienden en oudere leden van onze kille een heel mooie mitswe’. Ongeveer 25 jongeren deden mee. ‘Het was een zeer succesvolle actie en zeker voor herhaling vatbaar. Het doen van een mitswe als deze is in lijn met een van de drie pijlers van de ideologie van Netzer; Tikoen Olam. Hieronder valt Tikoen Kehila: het bijdragen aan onze Joodse gemeenschap in Nederland. Het doen van mitswes als deze ligt daarom ook zeker in het verschiet’.

Netzer nam vorig jaar ook deel aan de Seider-actie van de kerkgenootschappen LJG, NIHS en PIG in Amsterdam. De jongeren van de vereniging brachten met Pesach de maaltijdpakketten bij de mensen thuis. Netzer Nederland is de liberaal-Joodse en zionistische jongerenvereniging van Nederland. Tevens is het naar eigen zeggen de snelst groeiende Joodse jongerenvereniging van Nederland, met plusminus tachtig actieve leden in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar. De club is op allerlei terreinen actief. Onlangs organiseerde Netzer een weekendkamp voor jongeren dat een groot succes was.

Lees ook:
Jongerenorganisatie Netzer organiseert ‘grootste en misschien wel meest succesvolle weekend ooit’

In Putten waren circa vijftig mensen aanwezig, daar waar de organisatie ongeveer tachtig actieve leden telt. ‘We hebben veel geleerd over en spellen gedaan wat betreft de verschillende Joodse feestdagen die er zijn’, schrijft het bestuur, dat spreekt van ‘het grootste en misschien wel meest succesvolle weekend ooit’. 

Een deelnemer gaat bij een oudere op bezoek
Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Netzer bracht met Poeriem misjloach manot rond