Nieuwe Kasjroetlijst NIK bevat meer glutenvrije en lactose-tolerante producten

Peggy Greb, USDA ARS, wikipedia commons

De nieuwe Kasjroetlijst van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) is bekend. Dit jaar bevat de lijst met glad-kosjere producten opnieuw meer producten die lactose- en glutenvrij zijn. Goed nieuws dus voor mensen met allergieën zoals glutenallergie. Er staan dit jaar 365 nieuwe producten op de lijst, zegt secretaris Ruben Vis tegen Jonet.nl. De Kasjroetlijst wijzigt jaarlijks en bevat levensmiddelen die in de Nederlandse supermarkten te koop zijn. De lijst is te vinden in de nieuwe Loeach, de agenda die het NIK jaarlijks uitbrengt.

Steeds meer mensen kampen met allergieën of intoleranties, bijvoorbeeld voor gluten of voor melk. In dat geval is het lastig om ook nog kosjere alternatieven te kunnen vinden. Juist om deze groepen te helpen heeft het team van het Opperrabbinaat dat de Kasjroetlijst samenstelt, gezocht naar producten die ook geschikt zijn voor wie glutenvrij eet of niet tegen lactose kan. Op de lijst staan bijvoorbeeld lactosevrije chocolademelk, Grand Italia fusilli glutenvrij en penne glutenvrij, en Tilda basmati glutenvrije rijst. Mensen die weinig koolhydraten willen eten kunnen er verschillende soorten beschuit, crackers, repen en muesli vinden.

“Er staan dit jaar 365 nieuwe producten op de lijst. Als je zou willen, dan kun je dus iedere dag van het jaar een nieuw product uitproberen,” aldus Ruben Vis, secretaris van het kerkgenootschap. “Het team van het Opperrabbinaat dat de Kasjroetlijst samenstelt is er dit jaar in geslaagd om 26 nieuwe producten toe te voegen van de huismerken van Albert Heijn of Jumbo, de twee grootste supermarktketens in Nederland. Consumenten kopen graag eigen merkproducten vanwege de vaak lagere prijs, zeker in deze tijden van duurder wordende boodschappen. Dan is het fijn dat het aantal geoorloofde huismerkproducten is uitgebreid.”

Lees ook:
Meer exotische producten op de kasjroetlijst van het NIK

Het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) heeft de jaarlijkse Nederlandse kasjroetlijst klaar. Dit jaar staat er meer exotische producten op dan voorheen. De lijst wordt binnenkort opgenomen in de Loeach voor het nieuwe Joodse jaar. Tegelijkertijd zijn er slechts weinig bestaande producten van de kasjroetlijst afgevallen.


Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Nieuws » Nieuwe Kasjroetlijst NIK bevat meer glutenvrije en lactose-tolerante producten