Onderzoek naar Joodse ex-minister om aanslag op Joden

Beeld: Iconarchive
Beeld: Iconarchive

Het gaat om Carlos Vladimir Corach. Hij was in 1994 de minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet van toenmalig president Carlos Menem. Bij de aanslag op het AMIA Jewish Center in Buenos Aires vielen 85 doden en honderden gewonden. Het ging en gaat om een van de grootste aanvallen op Joodse doelen buiten Israël ooit. 

Het federale Hof van Argentinië oordeelde vorige week dat Corach gelinkt kan worden aan een illegale betaling ter waarde van 400.000 dollar aan Carlos Telledin, een automonteur die betrokken was bij de aanval en daarvoor werd veroordeeld. Telledin, die de autobom voor de aanslag leverde, wordt momenteel nog niet in staat van beschuldiging gesteld. Volgens het Hof gaat het om serieuze aantijgingen tegen de oud-minister die onderzocht moeten worden. Het onderzoek is nu in volle gang.

Corach heeft zelf een Joodse achtergrond. Met toenmalig president Menem hielp hij om in Argentinië een Holocaust-museum op te zetten. Als minister woonde hij de opening bij en gaf hij toen een speech. Menem zelf stond vorig jaar al onder ede inzake de aanslag:

Categorie:

Home » Nieuws » Onderzoek naar Joodse ex-minister om aanslag op Joden