Opsporing Verzocht nalatig inzake Jodenhaat

Screenshot youtube.com (dv)

De brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Heemstedestraat in Amsterdam in augustus van vorig jaar is nog steeds niet opgelost. “De Amsterdamse politie rust niet tot de zaak is opgelost”, meldde de presentatrice van het programma Opsporing Verzocht vorige week in het populaire misdaadprogramma. Een reconstructie van de overval werd in beeld gebracht, waarbij duidelijk werd hoe de 87-jarige Samuel Blog en zijn 86-jarige echtgenote Diana beiden werden toegetakeld door twee mannen, die zich bij het aanbellen voordeden als politieagenten. Maar volgens de advocaat van de slachtoffers, liet het programma een belangrijk detail achterwege: dat de daders volgens verklaring van het echtpaar hen antisemitische dingen zoals “vuile Joden” hebben toegeroepen.

De inhoud van televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt bepaald door het Openbaar Ministerie. Waarom de antisemitische uitspraken van de daders het programma niet gehaald hebben, komt volgens Franklin Wattimena, woordvoerder van het OM in Amsterdam, omdat het echtpaar dit niet heeft gemeld in hun eerst afgelegde verklaring aan de politie. Toch is de verklaring al maandenlang bij alle betrokken instanties bekend en is daarover in de media het nodige gemeld. De advocaat verlangt een extra uitzending van het programma. Wattimena: “Het doel van Opsporing Verzocht is natuurlijk om de daders te pakken. Dit onderzoek loopt nog. Het is aan de officier van justitie of deze zaak nogmaals in het programma komt.”

Diana overleefde het concentratiekamp Auschwitz. Samuel werd uit de Hollandsche Schouwburg gesmokkeld en overleefde in de onderduik. Na de oorlog kwamen Samuel en Diana elkaar tegen in Amsterdam en trouwden. Ze zijn 56 jaar getrouwd, waarvan ze 46 jaar in de Heemstedestraat woonden. Samuel raakte door de overval permanent blind en Diana kan niet meer lopen. Beiden zitten sindsdien in een rolstoel. De twee hebben noodgedwongen hun huis moeten verkopen en wonen nu in een verzorgingstehuis.

De in Zuid-Spanje woonachtige zoon van het mishandelde echtpaar heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

De aflevering van Opsporing Verzocht:

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Opsporing Verzocht nalatig inzake Jodenhaat