Opvolger Hans Vuijsje (JMW) is bekend
De opvolger van vertrekkend directeur Hans Vuijsje (Joods Maatschappelijk Werk, JMW) is bekend. De Raad van Toezicht heeft gekozen voor Judith Meijer (59). Ze was sinds 2014 actief bij Indigo Service Organisatie in Utrecht, een samenwerkingsorganisatie van acht GGZ-instellingen. Hiervoor was zij zes jaar bestuurder van Gezondheidscentra Amsterdam Zuidoost (GAZO). Eveneens is ze lid van GroenLinks. ‘De Raad van Toezicht meent dat het tijd is voor een nieuwe visie op de toekomst en op de rol van JMW. Met Meijer verwacht zij deze visie te kunnen realiseren’, zo schrijft de Joodse zorgorganisatie in een persbericht.
Meijer begon haar loopbaan in 1984 bij de vrouwenhulpverlening en heeft daarna onder meer in de psychiatrie, gehandicaptenzorg, ziekenhuiszorg en consultancy gewerkt. Dat deed ze afwisselend in Amsterdam en Utrecht. Voor haar carrière studeerde ze psychologie en deed ze een MBA in Rotterdam. Meijer vervulde naast haar werk verschillende bestuurlijke functies en rollen in het onderwijs, gezondheidszorg en het maatschappelijk werk. Ze is een bestuurder pur sang. Bij JMW moet ze meehelpen om de organisatie te professionaliseren en klaar te stomen voor de toekomst. Tevens groeit het aantal vrouwen in de bestuurlijke top van Joods Nederland dankzij Meijers komst.
Met de komst van Meijer is een lange zoektocht naar een opvolger van de alom bekende Hans Vuijsje ten einde. Hij was twintig jaar lang directeur van JMW. Onder leiding van Vuijsje werd de Joodse zorginstelling, die met name bekend staat om psychische hulp aan eerste, tweede en derde generatieslachtoffers van de sjoa, uitgebouwd. Ook werden onder zijn leiding Joodse activiteiten opgezet buiten Amsterdam en Amstelveen, en kwamen er verschillende samenwerkingsverbanden. Tevens is Vuijsje de bedenker van Jonet. In 2013 werd hij door koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het lintje van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA).
JMW is de landelijke welzijnsorganisatie voor de Joodse gemeenschap in Nederland. De werkzaamheden zijn in drie sectoren ondergebracht: hulpverlening, thuiszorg en Joodse activiteiten. De instelling biedt psychosociale hulpverlening, thuiszorg, sociaal-culturele activiteiten en zorg aan jeugdigen, volwassenen en ouderen. Dit gebeurt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam en enkele regionale bureaus. Ook is JMW al verhuisd van het kantoor in de Amsterdamse De Lairessestraat naar een gebouw in Buitenveldert, een wijk waar veel Joodse Nederlanders wonen.
Waardeert u dit artikel?
Doneer hier dan een klein bedrag. Jonet.nl is een journalistiek platform dat zonder giften niet kan bestaan. Wij danken u bij voorbaat.
Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren