President Iran in Hebreeuws: gelukkig nieuwjaar

Twitter (dv)

De Iraanse president Hassan Rohani wenst alle Joden ter wereld een gelukkig nieuwjaar. Dat doet hij op Twitter in het Hebreeuws. ‘L’Shanah Tovah. Moge onze gedeelde Abrahamitische wortels zorgen voor respect, vrede en wederzijds begrip’, zo twitterde Rohani zijn boodschap de wereld in.

De nieuwjaarswens van Rohani is niet nieuw, want eerder deed hij het in 2013 al eens. ‘Terwijl de zon hier in Iran onder gaat, wens ik alle Joden, de Iraanse in het bijzonder, een gezegend Rosj Hasjana’, aldus de president toen op de berichtensite. Wel is het opvallend te noemen dat er weer een tweet is gekomen; na de harde woorden die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu sprak, nadat het Nucleaire akkoord tussen Iran en het westen gesloten werd. Volgens Netanyahu krijgt Iran nu vrij baan om in het geheim een atoombom te maken, die kan worden ingezet om de staat Israël te vernietigen. Niet onlogisch gezien de anti-Israëlische rethoriek van het regime in Teheran door de jaren heen.

Rohani’s verzoenende toon was ook al te horen toen hij de Sjoa veroordeelde. Zijn voorganger Mahmoed Ahmedinejad ontkende de volkerenmoord op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog juist. Toch zijn er nog hardliners in de top van het Iraanse regime. Zo doet opperste leider Ali Khamenei nog steeds zijn uiterste best om Israël zwart te maken. Hij noemde de Israëlische regering eens een ‘bastaardregime’.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » President Iran in Hebreeuws: gelukkig nieuwjaar