Pro-Israëlische post van Zahavi bedolven onder kritiek op social media

YouTube

Eran Zahavi, de Israëlische aanvaller van PSV wiens gezin onlangs werd overvallen, heeft opnieuw een pro-Israëlische post op Instagram gedaan. De voetballer wil zijn land graag een hart onder de riem steken omdat het onder vuur ligt van raketten van terreurgroep Hamas en strijd voert tegen die groep, maar dat kunnen medegebruikers van Instagram niet waarderen. Tegelijkertijd krijgt hij ook steun. Zahavi bewerkte een pro-Palestijnse post van Paul Pogba an Amad Diallo van Manchester United. Dat kunnen veel mensen dus niet waarderen. Binnen de PSV-selectie rommelt het tussen Zahavi en pro-Palestijnse spelers.

In zijn post op Instagram is een bewerkte foto die Pogba en Diallo eerst plaatsten op het sociale medium. Op het beeld waren de twee Franse spelers te zien met een Palestijnse vlag in hun handen. Zahavi heeft de Israëlische vlag over de Palestijnse geshopt en erboven gezet: ‘Thanks guys. We appreciate your support all over the world’ [Dank jongens. We waarderen jullie wereldwijde steun, red.]. Eerder deed Zahavi hetzelfde bij collega’s Hamza Choudhoury en Wesley Fofana van Leicester City. Ook zij hielden een Palestijnse vlag omhoog op Instagram en ook toen verving Zahavi deze met de Israëlische vlag.

Inmiddels heeft Zahavi de posts verwijderd. Op social media werd en wordt hij er niettemin op afgerekend. Mensen stellen dat hij ‘niet geleerd’ heeft van zijn eerdere actie. Twitter-gebruiker Waalburg schrijft daarop: ”Hoezo ‘geleerd’? Zahavi heeft alle recht dit te doen en een tegengeluid te laten horen! Hij is Israëliër en mag daarvoor uitkomen!!! Forza Israël!!!’ @Luuk_DC voegt daar aan toe: ‘Ja, heel gek dat hij voor zijn thuisland opkomt. Dat begrijpt niemand!!11!’ Fan @DonyPSV zegt: ‘Had dit van Zahavi niet verwacht. Zo ervaren en volwassen gast.. Maar niet 1x maar 2x’.

Binnen de selectie van PSV liepen vorige week de spanningen hoog op tussen Zahavi en pro-Palestijnse spelers zoals Mo Ihattaren. De directie van de club heeft al een dialoog gefaciliteerd, maar de nieuwe posts helpen mogelijk niet om de relatie te verbeteren. PSV-directeur liet vorige week aan De Telegraaf weten: “Iedereen heeft zijn eigen standpunt over de situatie, dat is ook uitgesproken en met elkaar hebben ze dat een plaats gegeven. Eran is dan ook een heel realistische jongen. Van ‘luister, we hoeven het niet met elkaar eens te zijn, het is niks persoonlijks’. Zo zaten ze er allemaal in. Er was veel onderling begrip en respect en die volwassenheid doet me goed. Het is voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaak, maar het was sneller voorbij dan ik dacht.”

Lees ook:
‘Geen sancties tegen politieke uitingen spelers om vrijheid van meningsuiting’

Via social media uiten meerdere voetballers zich over het geweld in Israël en de Palestijnse gebieden. De Israëlische PSV-aanvaller Eran Zahavi deed een pro-Israëlisch statement terwijl onder meer Zakaria Labyad (Ajax) en Mo Ihattaren (PSV) nemen het op voor de Palestijnen en Hamas. Ze mogen dit doen vanwege de vrijheid van meningsuiting, aldus een deskundige. “Sancties moet je niet verwachten.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Pro-Israëlische post van Zahavi bedolven onder kritiek op social media