Proloog in Ronde van Estland gewonnen door renner van Israel Cycling Academy

Estland
YouTube

Een wielrenner van de ploeg Israel Cycling Academy heeft proloog in de Ronde van Estland gewonnen. Het gaat om de Oostenrijker Matthias Brändle. De renner van Israel Cycling Acacedmy bleef de Pool Maciej Paterski (Wibatech Merx 7R) en de Est Peeter Pruss (nationale selectie Estland) voor. Dit meldt de Belgische site Wielerkrant.be. Momenteel wordt ook de Giro d’Italia gereden, een wielerronde waar de Israel Cycling Academy eveneens aan deelneemt. In Italië is de belangstelling voor de wielersport nog altijd stukken groter dan in Estland: een handjevol Esten stond in Tallin langs de kant.

Het parcours bestreek een 3,7 kilometer aan de rand van de Estische hoofdstad Tallinn, nabij het grote muziekcentrum. In deze tijdrit reden alle deelnemende renners één rondje. Brändle klokte de snelste tijd. Hij legde de proloog af in 5.26 minuut. Dit was goed voor een gemiddelde snelheid van 40,86 kilometer per uur. De Pool Paterski werd tweede op negen seconden, de Est Pruss kwam als nummer drie op het podium terecht. De volgende rit gaat van Tallinn naar de universiteitsstad Tartu. Daarna volgen er nog twee ritten en dan is de Ronde van Estland voorbij.

In de Giro doen de renners van de Israel Cycling Academy het minder goed. Daar hangen ze in de middenmoot of daaronder in het klassement. De professionele wielerploeg werd in 2014 opgericht in Jeruzalem, onder meer om de wielrensport onder de Israëli’s onder de aandacht te brengen. Sindsdien timmert de Israel Cycling Academy aan de weg. Het voorlopige hoogtepunt vond op de Giro van vorig jaar plaats, waarvan de eerste drie dagen in Israël verreden werden.

Categorie: |

Home » Nieuws » Proloog in Ronde van Estland gewonnen door renner van Israel Cycling Academy