Dé online community van Joods Nederland. 6 Heshvan 5779 · 15 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Rotonde vernoemd wegens verplaatsen ambassade

Een rotonde bij de nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem krijgt ter ere van de Verenigde Staten en president Trump de naam ‘United States Square’, aldus het Joodse persagentschap JTA.

Dit maakte de burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, dinsdag bekend. “President Trump heeft besloten om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van het Joodse volk, om aan de kant van de waarheid te staan, en te doen wat juist is,” zei Barkat in een verklaring. “Het vernoemen van deze rotonde ter ere van de president is onze manier om onze liefde en respect te uiten voor de president en het Amerikaanse volk, dat altijd aan de kant van Israël staat.”

De ambassade wordt op 14 mei ingewijd in de aanwezigheid van bijna duizend gasten, onder wie een delegatie van zo’n 250 Amerikaanse vertegenwoordigers. De rotonde wordt officieel vernoemd na de inwijding van de ambassade, zo meldt de Times of Israel.

Behalve de Verenigde Staten zijn er nog maar weinig landen bereid om hun ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de status van Jeruzalem nog moet worden beslist in vredesonderhandelingen met de Palestijnen. Onlangs besloot Roemenië, als enige land binnen de Europese Unie, om zijn ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X