Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Rutte naar herdenking Jom Hasjoa

Jom Hasjoa is de internationale dag ter herdenking van de slachtoffers van de naziterreur, speciaal voor en door de Joodse gemeenschap. De premier zal op deze jaarlijkse bijeenkomst een korte toespraak houden. “Rutte is behalve premier ook geschiedenisdocent,” aldus Melkman. “Het zal geen monotoon verhaal worden.”

Rutte was uitgenodigd door het Organisatiecomité Jom Hasjoa, het Joods Cultureel Kwartier (JCK) en Centraal Joods Overleg (CJO), om de jaarlijkse herdenking een bijzonder tintje te geven. “Het is zeventig jaar na de Sjoa, en er wordt voor de vijftigste keer in de Hollandsche Schouwburg herdacht,” zegt Melkman. Naast de premier zullen burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA), ambassadeur Haim Divon van Israël en Tweede Kamervoorzitter Anouschka van Miltenburg (VVD) aanwezig zijn. Er wordt voor extra veiligheidsmaatregelen gezorgd.

De Jom Hasjoa-herdenking, waaraan 24 Joodse organisaties in Nederland deelnemen, zal plaatsvinden op 16 april om 19.00 in de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam [bl].

Dit stuk kwam tot stand met dank aan het NIW. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X