Dé online community van Joods Nederland. 11 Av 5778 · 23 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Sara Netanyahu wordt aangeklaagd wegens fraude

De Israëlische procureur-generaal zal Sara Netanyahu aanklagen wegens het wegsluizen van overheidsfondsen voor privé-gebruik. Dit werd gisteren bekend gemaakt door diverse Israëlische nieuwsmedia. Het bericht kwam op dezelfde dag dat het Hooggerechtshof besliste dat premier Netanyahu zijn telefoongesprekken met de Amerikaanse miljardair Sheldon Adelson beschikbaar moet stellen.

Procureur-generaal Avichai Mandelblit zal binnenkort de echtgenote van de premier laten weten dat hij besloten heeft vervolging tegen haar in te stellen op verdenking van misbruik van overheidsgeld met verzwarende omstandigheden.

De aankondiging komt na het afronden van een politieonderzoek naar dit misbruik. De resultaten bevestigen de oorspronkelijke aanbevelingen van de officier van Justitie in Jeruzalem. Deze aanbeveling kwam kort na Pesach en de verwachting is dat de officier van Justitie in Jeruzalem dat zaak zal afhandelen. In een eerdere verklaring zei de politie dat er voldoende bewijs was voor de vervolging van mevrouw Netanyahu en drie van haar assistenten.

De politie verdenkt mevrouw Netanyahu er in het bijzonder van om overheidsgelden te hebben gebruikt om de zorg voor haar – inmiddels overleden – vader te betalen. Daarnaast bekostigde zij met overheidsgeld peperdure maaltijden, een elektricien en diende zij een veel te hoge rekening in voor terrasmeubelen voor het privé-huis van de Netanyahu’s in Caesarea

Yossi Cohen, de advocaat van de familie Netanyahu, zei dat “als de berichten waar zijn, zijn het absurde beschuldigingen. Hoe ver zal de vervolging van de Netanyahu’s gaan? Tot aan het kopje thee dat het dienstmeisje serveerde aan de 97-jarige vader van mevrouw Netanyahu, die in haar huis woonde en op zijn sterfbed lag?”

Het ministerie van Justitie verklaarde: “We willen duidelijk maken dat op dit moment er nog geen beslissing is van de procureur-generaal. Als die er is, komt er een openbare aankondiging.” 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X