Scholieren niet vervolgd om antisemitische leuzen

De eindexamenklanten van het Elde College in Schijndel, die onlangs in opspraak kwamen wegens het schreeuwen van antisemitische leuzen worden niet strafrechtelijk vervolgd. Dit heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laten weten aan Omroep Brabant. De scholieren scandeerden anti-Joodse kreten tijdens de optocht van hun eindexamenbal, die door het dorp liep en waarvoor veel dorpelingen waren uitgelopen.

Vanaf een dubbeldekker-bus schreeuwden ze de tekst: ‘Samen verbranden we Joden, want Joden verbranden het best! Eindhowvuh!’ Hoewel de verontwaardiging bij het publiek er niet direct was, was de publieke verontwaardiging in de dagen daarna wel groot. Het schoolhoofd, Michel Dankers, stelde dat er maatregelen tegen de jongeren genomen zouden worden. Het ging niet om strafmaatregelen, maar om het opzetten van een project over antisemitisme in de samenleving. Hierover staat de school in contact met opperrabbijn Binyomin Jacobs van het IPOR en het Centrum Informatie en Documentatie Israel. Tevens worden de ouders van de leerlingen hierbij betrokken, zodat er ook een goede communicatie van en naar het thuisfront is.

De leerlingen hebben inmiddels excuses aangeboden voor hun gedrag. Zo zijn ze naar Nationaal Monument Kamp Vught geweest, waarvan ze volgens de woordvoerder van het OM zouden hebben geleerd. Het bezoek werd georganiseerd door de directie van de school. “Met het bezoek aan het herinneringscentrum heeft de school passend gereageerd,” stelt de zegspersoon.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Scholieren niet vervolgd om antisemitische leuzen