Zuid-Korea ontvouwt kosjere droom

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De overheid van Zuid-Korea heeft vorige week plannen bekend gemaakt om nieuwe bedrijven aan te trekken en internationale handel te vergroten door fabrikanten te onderwijzen over kosjere en halal voedsel.

Na een bespreking met president Park-Guen-hye, maakten woordvoerders het plan bekend om “administratieve en technische ondersteuning” te gaan bieden om het voor producenten van voedsel en cosmetica voor de kosjere en halal markt aantrekkelijk te maken zich in Zuid-Korea te vestigen en kosjere en halal certificering aan te vragen, zo meldt de Korea Times. Volgens het Koreaanse ministerie van Strategie en Financiën neemt de wereldwijde halal-markt voor gelovige moslims sterk toe tot 5,2 biljoen dollar ($ 5.200.000.000.000) in 2020, terwijl de wereldwijde kosjere markt wordt geraamd op ongeveer 250 miljard dollar ($ 250.000.000.000).

De eerste fase van het plan is informatieverschaffing aan de bedrijven over de vereisten van de Joodse en de islamitische markt. Slechts vijfentwintig bedrijven in Zuid-Korea beschikken momenteel over een kosjer-certificaat voor producten als kimchi, rijstpasta en zout, aldus het dagblad.

De overheid is van plan om voedselproducenten te voorzien van een woordenlijst met kosjere vaktermen en zal hen aanmoedigen ‘Kosherfest’ te bezoeken, een zeer uitgebreide beurs voor de wereld van kosjere producten, die jaarlijks in New York wordt gehouden.

De Koreaanse ontwikkelingen op halal-gebied lijken al wat verder. Volgens de overheid hebben een kleine driehonderd bedrijven al een halal-certificaat voor ongeveer duizend producten. Deze certificering gaat uit van de Koreaanse Moslimfederatie.

Kosjer eten is zelfs in de hoofdstad Seoel moeilijk te verkrijgen, alhoewel de Koreaanse afdeling van Chabad ‘honderden producten van over de hele wereld’ beschikbaar heeft voor zowel Joodse inwoners als toeristen.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Religie » Zuid-Korea ontvouwt kosjere droom