Dé online community van Joods Nederland. 11 Av 5778 · 23 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Senegal en Guinea: ambassadeurs naar Israël

Senegal en Guinea sturen voor het eerst ambassadeurs naar Israël.

De twee overwegend islamitische landen in West-Afrika zullen aanstaande dinsdag hun geloofsbrieven overhandigen aan de Israëlische president Reuven Rivlin, zo meldt de Times of Israël. Geen van beiden zal zich in Israël vestigen. Talla Fall, die zijn land Senegal vertegenwoordigt in Egypte, zal vanuit Caïro zijn werk doen. Amara Camara uit Guinea zal zich in Parijs vestigen.

Terwijl de kritiek vanuit Europa op de rechtse regering van Israël toeneemt, is premier Netanyahu bezig de banden met Afrikaanse landen te versterken. Hij heeft het continent de afgelopen veertien maanden twee keer bezocht.

De diplomatieke banden met Senegal en Guinea kwamen niet zonder hindernissen tot stand. In juni kondigden Israël en Senegal een ‘einde aan de crisis tussen de twee landen’ aan. Drie maanden eerder had Israël de banden met Senegal permanent op een lager pitje gezet naar aanleiding van het mede indienen door dit land van een VN-resolutie tegen de nederzettingen. De resolutie werd aangenomen.

Vorig jaar knoopten Israël en Guinea na 49 jaar weer diplomatieke banden aan. Guinea had die verbroken na de Zesdaagse Oorlog in 1967. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X