Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Maimon maakt definitief debuut op Broadway

De populaire Israëlische zangeres Shiri Maimon maakt binnenkort haar debuut op Broadway. Ze zal daar in de huid van Roxie Hart kruipen, een hoofdrol in de bekende Broadway-musical Chicago. Op 21 september is de premiere in het Ambassador Theater. Eerder werd al duidelijk dat ze naar Broadway zou gaan, maar nu is het nieuws definitief. Maimon maakte haar nieuws bekend na afloop van een optreden op Times Square ter gelegenheid van het zeventigjarige bestaan van de staat Israël. Daar trad ze op voor een menigte van 40.000 dolenthousiaste Israël-fans.

Maimon noemt haar Broadway-debuut ‘het bewijs dat dromen uit kunnen komen’, aldus persbureau JTA. Ze is er ‘trots op om Israëlische aanwezigheid aan Broadway toe te voegen’. De Israëlische is sinds kort het musical-wezen in gegaan. Thuis zong ze de sterren van de hemel in de musical Evita, die in Habima, het nationale theater van Israël in Tel Aviv, draaide. Daar heeft ze ook de producenten van Chicago ontmoet. Zij vroegen haar mee te doen aan de komende productie op Broadway. Er volgende een uitnodiging voor een serie gesprekken en audities in New York, waar de Israëlische met succes doorheen liep.

In de afgelopen drie tv-seizoenen was de 36-jarige Maimon te zien in de jury van de Israëlische variant van de X Factor, een goed bekeken talentenjacht. Ze brak door in 2003 in het eerste seizoen van de talentenjacht Kochav Nolad, een Israëlische variant op de toenmalige tv-hits Idols en A Star is Born. Twee jaar later vertegenwoordigde ze haar land op het Eurovisie Songfestival in Kiev met het lied Hasheket Shenishar. Ze behaalde een vierde plaats met 154 punten. Maimon heeft vier albums uitgebracht. Verwacht wordt dat Maimon met haar gezin naar New York zal verhuizen. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X