Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Times Square gaat los voor 70 jaar Israël

Ongeveer 40.000 Amerikaanse Joden hebben op Times Square in New York gevierd dat de staat Israël zeventig jaar bestaat. Aan het feestje ging een optocht door de straten van ‘the Big Apple’ vooraf, waaraan verschillende ambassadeurs uit diverse landen meededen. Ook ministers uit Israël zelf gaven acte de presénce. De Nederlandse ambassadeur was niet aanwezig. Ieder jaar wordt in New York de Celebrate Israel Parade gehouden, maar dit jaar werd deze dus afgesloten met een gala-feest op Times Square.

De optocht werd aangevoerd door de Democratische burgemeester Bill De Blasio van New York, die de jarige staat Israël veel geluk en voorspoed toewenste. Met hem mee liepen gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York, consul-generaal Dani Dayan van Israël in New York en VN-ambassadeur Danny Danon van Israël. Ze werden gevolgd door ambassadeurs van Canada, Roemenië, Duitsland, Spanje, Thailand, Cyprus, Tsjechië, Nigeria en Oekraïne. De ambassadeur van Nederland schitterde door afwezigheid. Niemand weet waarom hij er niet was.

De hoogwaardigheidsbekleders werden gevolgd door zo’n 40.000 supporters van Israël, die vrijwel allemaal een Israëlisch vlaggetje bij zich droegen. De route liep over 5th Avenue, een van de grootste en belangrijkste straten van de stad. Niet alleen de Amerikaanse bestuurders en ambassadeurs waren aanwezig, maar ook Israëlische ministers waren van de partij. Zo liepen minister Miri Regev van Cultuur en Sport, minister Sofa Landver van Migratie en minister Ofir Akunis van Wetenschap en Technologie mee in de stoet. Het gezelschap eindigde dus op Times Square, waar op beeldschermen beelden van het Beloofde Land te zien waren. Ook traden hier verschillende artiesten uit Israël op. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X