Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Sitcom Roseanne komt terug op de buis

De tv-serie Roseanne van comedienne Roseanne Barr komt terug op televisie. Twintig jaar na het uitzenden van de laatste aflevering zal volgend jaar weer een nieuw seizoen te zien zijn. Nagenoeg alle leden van de cast doen mee, waaronder Barr (Roseanne) en acteur John Goodman (Dan). Ook acteurs Sara Gilbert (Darlene), Laurie Metcalf (Jackie), Michael Fishman (D.J.) en Lecy Goranson (Becky) zijn weer van de partij. Alleen Johnny Galecki (David) kan niet meedoen omdat hij het te druk heeft met een andere tv-serie.

Aan het rondmaken van de terugkeer van de serie gingen maanden van onderhandelingen vooraf. Dit had te maken met de samenwerking tussen tv-station ABC en streaming video on demand-bedrijf Netflix. Niet alleen bijna alle acteurs van toen doen mee, maar ook de producers Tom Werner en Bruce Helford. Uiteraard heeft Roseanne Barr de executive producing in handen. Met het besluit om de serie een nieuw leven in te blazen volgt ABC de trend rond de terugkomst van andere tv-series, waaronder Will & Grace, Twin Peaks, The X Files, 24, Prison Break en The Gilmore Girls.

Roseanne Barr heeft een Joodse achtergrond en is ook in Joods Amerika actief. Samen met series als Friends en The Fresh Prince of Bell Air was haar show in de jaren negentig één van de best bekeken komedieseries in Amerika en daarbuiten. De serie onderscheidde zich als eerste sitcom met een vrouw in het middelpunt. Voor haar bekendheid bij het grote publiek trad Barr op als stand-up commedian. Vorig jaar voerde Barr in de Verenigde Staten actie tegen de BDS-beweging die Israël wil boycotten. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X