Sjana tova! Jonet.nl wenst u een goed en zoet 5784…!

symbolen rosj hasjana
myjewishlearning

Het is weer Rosj Hasjana. De redactie van Jonet.nl wil iedereen daarom een goed en zoet nieuw jaar toewensen. Het jaar 5784 belooft interessant te worden, onder meer omdat we een nieuwe website hebben gelanceerd die past bij de maatstaven van deze tijd, met dank aan Marcus Bergsma en Jacco Italiaander.

Op 7 februari bestond Jonet.nl precies tien jaar en in het kader daarvan heeft ons bestuur groen licht gegeven voor het bouwen van een nieuwe website. Dit nam de zomermaanden in beslag. Samen met webbouwer Marcus Bergsma is gekozen voor een ‘look and feel’ die van Jonet.nl nog meer een nieuws- en achtergrondensite maakt, een webstek waar iedereen terecht kan voor nieuwtjes, columns, verdieping en nuttige informatie zoals de agenda van Joods Nederland.

In tien jaar tijd hebben we vier verschillend uitziende websites gehad. Sinds twee weken is er dus ‘Jonet 4.0’, waar de bezoeker meteen wordt geconfronteerd met ons nieuwe beeldmerk. Dit hebben we samen met ontwerper Jacco Italiaander ontwikkeld. Je kunt er een ‘J’ en ‘N’ in zien, die verwijzen naar ‘Jonet’ en ‘Nieuws’, maar wie doorkijkt ziet ook dat er een sjofar in verwerkt is. Dit verwijst naar ‘het brengen van een boodschap’.

Beeldmerk

Het logo van Jonet.nl komt nu terug op alle plekken waar we actief zijn, dus ook op Instagram, Facebook en X (voorheen Twitter). Verder hebben we met de ontwerpers een unieke kleurensetting ontwikkeld: de header en het beeldmerk ‘kleuren mee’ naar gelang het onderwerp. Een greep daaruit: nieuwsberichten behouden de kleur blauw, maar sportberichten krijgen de kleur oranje, cultuurartikelen veranderen in rood en opiniestukken worden groen. Als vanzelfsprekend is bij ‘België’ gekozen voor de Belgische vlag.

Onderaan de homepage hebben we extra ruimte ingebouwd voor ‘Achtergrond‘ en ‘Dossiers‘. Hier kunnen bezoekers verdiepende artikelen en long reads vinden die uitleg geven bij het nieuws dat we op Jonet.nl brengen. Ook zijn hier reisverhalen en de artikelen over het dossier ‘Cold Case Anne Frank‘ te vinden, met het inmiddels bekende ‘rapport Gerson’ incluis. Wie meer wil weten over Joodse feestdagen en het Jodendom kan hier ook terecht voor een handig overzicht.

Mineur

Het nieuwe Joodse jaar luidt nieuwe kansen in, maar begint ook een beetje in mineur. Vlak voor Rosj Hasjana is rabbijn Ies Vorst overleden. Als niet-Joodse hoofdredacteur had ik ooit een gesprek met hem over het Jodendom en daarin voorzag hij ook mij met nieuwe inzichten. Vorst stond open voor iedereen en zal herinnerd worden als ‘de mensenrabbijn’. Zo vlak voor Rosj Hasjana was het dan ook een eer om een in memoriam over hem te mogen maken, hoe triest zijn overlijden ook is. BDH.

Namens mezelf, de redactie, columnisten en ons stichtingsbestuur wens ik iedereen nogmaals een goed en zoet 5784 toe. We hopen jullie allemaal terug te zien op Jonet.nl, dat door zal gaan op de ingeslagen weg en Joods Nederland en de samenleving niet in de steek zal laten.

Kemal Rijken – hoofdredacteur Jonet.nl

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Sjana tova! Jonet.nl wenst u een goed en zoet 5784…!