Soekot vieren in Jeruzalem – ZoomZitz podcast van de week

ZoomZitz (beeld R. Vis)

De heren van ZoomZitz blikken samen terug op Jom Kipoer. Voor Ruben Vis had het een bijsmaak, vanwege de aanslag bij het Erasmusziekenhuis in zijn thuisstad Rotterdam, waar hij weer in sjoel was. Jair en Ronnie Eisenman waren aanwezig in een bomvolle AMOS-sjoel met ‘honderden mensen’; een bijzondere plek waar ‘bijna iedereen met alles meedeed’.

De broers zijn vervolgens naar Jeruzalem gegaan om Soekot (het Loofhuttenfeest) te vieren. Daar zijn veel markten die veel bezoekers trekken. “De hele stad staat in het teken van Soekot. Je hoort getik, getimmer en ziet gedoe.” Ook wordt de mogelijke vrede tussen Israël en Saoedi-Arabië gesproken. Brengt de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman een olijftak?

Ook staan de heren stil bij het vertrek van Diederik Boomsma uit de Amsterdamse gemeenteraad, ‘een van de meest ervaren raadsleden’. Hij gaat naar Den Haag voor de partij van Pieter Omtzigt. Boomsma kwam op voor de Joodse zaak. Op de lijst van NSC staat ook Rosanne Hertzberger. “Als je een goede columnist bent, dan ben je toch niet per definitie een goed Kamerlid?” vraagt Vis zich af. Jair Eisenman ziet in haar geen teamspeler.

Luister de hele aflevering van ZoomZitz, ‘de Joodse podcast waar je eens lekker voor gaat zitten’, hier onder (disclaimer: deze uitzending bevat kleine technische storingen vanwege de verbinding met Israël):

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Columns en opinie » Podcast » Soekot vieren in Jeruzalem – ZoomZitz podcast van de week