Spielberg geeft 1,5 miljoen dollar aan stakers in Hollywood

Steven Spielberg heeft zeker 1,5 miljoen dollar gedoneerd aan de stakende scenarioschrijvers in Amerika. De staking, die al een paar maanden duurt en waaraan voorlopig geen eind lijkt te komen, legt de Amerikaanse entertainmentindustrie plat. Met name Hollywood, tv-stations en streamingsdiensten zullen straks zonder nieuwe verhalen voor producten zitten.

Met vrouw

Regisseur Spielberg (76) sympathiseert met de stakers, bij wie het water aan de lippen staat omdat met name de streamingsdiensten hen financieel uithollen. Met zijn zijn vrouw, actrice Kate Capshaw (69), heeft hij in de laatste maanden 1,5 miljoen dollar gedoneerd aan de vakbonden achter de staking in Hollywood. Het gaat om het Entertainment Community Fund (ECF) van de vakbonden SAG-AFTRA en WGA.

Sterren doneren

“Dankzij de donaties van Steven Spielberg en Kate Capshaw en vele anderen, kunnen we verschillende mensen in nood helpen met de kosten voor basisbehoeften als de huur, boodschappen en een ziekteverzekering,” aldus het ECF. Onder meer tv-persoonlijkheid Oprah Winfrey en sterren als George Clooney, Leonardo DiCaprio, Hugh Jackman, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Julia Roberts en Arnold Schwarzenegger gaven al geld.

Geen oplossing

Meer dan 11.000 scenarioschrijvers zijn sinds mei in staking. Half juli sloten zich ongeveer 16.000 acteurs van de acteursvakbond SAG-AFTRA bij hen aan. De twee bonden willen betere loon- en arbeidsomstandigheden, en meer bescherming tegen de streamingdiensten en artificiële intelligentie. Het ziet er nog niet naar uit dat er snel een oplossing komt. Tientallen producties van films en tv-series liggen daarom stil. 

Over Spielberg

Steven Spielberg brak in de jaren zeventig door met Jaws en maakte daarna vele films, waarvan E.T.Schindler’s List en Saving Private Ryan de bekendste zijn. Voor Schindlers List ontving hij vele prijzen, waaronder Oscars. Ook werkt hij aan het Holocaust Survivors Project, waarin overlevenden van de Sjoa op video vertellen wat hen is overkomen. Spielberg stond erom bekend om een simpel verhaal te combineren met schitterende special effects, bombastische muziek, non-stop spanning, spektakel en veel kinderlijke sentimenten. Mede dankzij zijn Holocaust-gerelateerde projecten kon hij ook een serieuze kant laten zien.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | | |

Home » Cultuur » Showbizz » Spielberg geeft 1,5 miljoen dollar aan stakers in Hollywood