Studenten met hakenkruizen op hoofd geroyeerd

Beeld: Studievereniging Commotie
Beeld: Studievereniging Commotie

Twee studenten van de Rijksuniversiteit in Groningen zijn geroyeerd door hun studievereniging nadat ze hakenkruizen op een medestudent hadden getekend, zo schrijft de Telegraaf. Het voorval vond plaats enkele dagen na een bezoek aan concentratiekamp Dachau in Zuid-Duitsland. De studenten tekenden de hakenkruizen, waaronder één op het voorhoofd van hun slachtoffer, ‘in een dronken bui’, meldt universiteitsmagazine UK.

De Studievereniging Commotie van de studie communicatie- en informatiewetenschappen, die de excursie naar het voormalige concentratiekamp organiseerde, bevestigt het incident maar verschaft geen verdere informatie. Het faculteitsbestuur is ingelicht over de zaak. 

Wel laat bestuurslid Marissa Hossteenge aan RTV Noord weten dat er binnen het bestuur onenigheid bestond over de op te leggen sanctie. “Dat is de reden dat we het faculteitsbestuur hebben ingelicht en om advies hebben gevraagd. Het faculteitsbestuur heeft ons laten weten dat royement de enige optie was en dat advies hebben we opgevolgd.”

Categorie:

Home » Nieuws » Studenten met hakenkruizen op hoofd geroyeerd