Dé online community van Joods Nederland. 8 Heshvan 5779 · 17 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Synagoge op zonne-energie

Een synagoge in de Amerikaanse staat Massachusetts heeft 265 zonnepanelen op het dak. Daardoor kan het gebouw voor 92 procent aan zijn energiebehoefte voldoen met duurzame middelen, zo bericht The Forward.

Temple Aliyah, een Conservative gemeente in Needham, dichtbij Boston, zal naar verwachting bijna 5.700 euro besparen aan elektriciteitskosten in het eerste jaar en bijna 218.000 euro binnen twintig jaar dankzij de zonne-energie. De panelen genereren 85.170 kilowatt-uren elektriciteit per jaar.

In een verklaring zei voorzitter David Farbman van de gemeente: “Bij Temple Aliyah zijn wij erop gericht een betere toekomst te scheppen voor onze gemeenschap, zowel in het groot als in het klein. Wij geloven dat als wij onze koolstof-voetafdruk aanzienlijk verkleinen door een van de grootste zonnepanelen-installaties op een religieuze instelling in de staat Massachusetts te zetten, wij zowel onze eigen synagoge helpen als de wereld om ons heen.”

“Onze traditie leert ons dat we de plicht hebben om de kostbare wereld die ons gemeenschappelijke thuis is, te bewerken en te verzorgen,” voegt rabbijn Carl Perkins daar aan toe. “Dat betekent dat we ernaar moeten streven om natuurlijke grondstoffen te behouden, inclusief energie. Door iets van de energie op te vangen die in het zonlicht zit die op ons bezit valt, boeken wij vooruitgang in ons streven om trouwe verzorgers te zijn van dit kostbare gemeenschappelijke thuis dat aan ons is toevertrouwd.”

De synagoge werd opgericht in 1964 en telt meer dan 400 gezinnen als lid, volgens zijn eigen website. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X