Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Tachtig miljoen dollar voor taxi-app Gett

Het Israëlische techbedrijf Gett – ook wel GetTaxi genoemd – heeft tachtig miljoen dollar aan venture capital opgehaald bij zijn aandeelhouders, onder wie de Volkswagen Group. De start-up wil over een jaar operationeel winstgevend zijn in de steden waar hij actief is. Gett is momenteel de grootste concurrent van taxibedrijf Uber.

Door deze nieuwe investering, die het jonge bedrijf uit Israël waardeert op 1,4 miljard dollar, komt het totaal aan aangetrokken durfkapitaal op zeker zevenhonderd miljoen dollar te staan. Sinds zijn overname van Juno uit New York opereert het bedrijf in Israël, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Voorlopig ziet het ernaar uit dat het hierbij blijft. De bedrijfsleiding meldt dat Gett het eerste kwartaal van 2019 winst wil gaan maken.

Met het geld uit de huidige investeringsronde kan het echter nog geen agressieve geografische expansie bekostigen. Daarvoor is meer geld nodig. Het valt volgens kenners op dat Gett in zijn communicatie actief vast blijft houden aan het Amerikaanse merk Juno. Het bedrijf Gett moet niet verward worden met een Joodse gett, ofwel een formele vorm in het Jodendom voor een echtpaar dat wil scheiden. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X