Ties Brock nieuwe NOS-correspondent Israël en Palestijnse gebieden

Twitter

Buitenlandredacteur Ties Brock (28) van Nieuwsuur wordt de nieuwe NOS- en Nieuwsuur-correspondent in Israël en de Palestijnse gebieden. Hij volgt Arlene Gelderblom op, die het na krap twee jaar voor gezien houdt. Brock heeft in vijf jaar tijd een komeetachtige carriere gemaakt. In Israël en de Palestijnse gebieden wordt hij volgens kenners in het diepe gegooid, vooral omdat het een post is waar velen een mening over hebben. Zijn voorgangers kregen vaak te maken met ongezouten kritiek uit Joods Nederland en pro-Israëlische hoek.

Goudhaantje
In de mediabranche, waar het verkrijgen van een vaste baan of goede aanstelling voor junioren tegenwoordig eerder uitzondering dan regel is, kan Brock als een goudhaantje worden gezien. Na een stage bij de Volkskrant en het afronden van zijn universitaire studie kwam hij in 2014 bij persbureau Novum Nieuws terecht. Vervolgens werkte hij onder meer voor weekblad Elsevier, waarna hij in 2015 bij ‘Nieuwsuur’ aan de slag ging en uitgroeide tot vaste redacteur. In die hoedanigheid was hij betrokken bij vele buitenlandverhalen en was hij vaak op pad voor reportages.

‘Ik zie het als een belangrijke opdracht om daar onpartijdig en evenwichtig over te berichten’Ties Brock

Ingewikkeld
Op de site van de NOS laat de millennial weten dat hij staat te trappelen om in Israël en de Palestijnse gebieden aan de slag te gaan. Hij snapt dat de post een lastige is. “Ik besef hoe ingewikkeld en gevoelig het nieuws uit Israël en de Palestijnse gebieden kan zijn. Ik zie het als een belangrijke opdracht om daar onpartijdig en evenwichtig over te berichten,” aldus Brock in een reactie. NOS-chef Buitenland Dick Jansen is erg blij dat hij op die post kan beginnen in een nieuwe rol die goed bij hem past’ Jansen: “Ties is een gedreven journalist met veel buitenlandervaring.”

Grote kritiek
De twee voorgangers van Brock, Monique van Hoogstraten en Arlene Gelderblom, kregen in hun tijd geregeld bergen kritiek. Die werd vaak geleverd door Joodse Nederlanders en pro-Israëlische opiniemakers. Zo moest Van Hoogstraten eerste het ontgelden vanwege een item over falafel. ‘Steek je hoofd niet in een pita met falafel, Monique van Hoogstraten’, schreef columniste Brigitte Wielheesen destijds, omdat zij een verkeerde voorstelling van zaken zou hebben gegeven rond het Israëlische gerecht. Afgelopen voorjaar was het raak voor Arlene Gelderblom, die voor het ‘Jeugdjournaal’ een item maakte dat volgens critici partijdig was in het voordeel van Hamas.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Ties Brock nieuwe NOS-correspondent Israël en Palestijnse gebieden