TUI opent lijn tussen Antwerpen en Tel Aviv

TUI

Er komen rechtstreekse lijnvluchten tussen Antwerpen en Tel Aviv. Luchtvaartmaatschappij TUI Fly heeft dat bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat er twee keer per week een vlucht vertrekt vanaf het vliegveld van de Scheldestad, in Deurne. Voor de Joodse gemeenschap van Antwerpen gaat een lang gekoesterde droom in vervulling.

El Al gestopt

Vanaf de vertrek en landingsbaan in Deurne stijgt vanaf 14 december twee maal per week een kist op met Tel Aviv als bestemming. Dit schrijft het Gazet van Antwerpen (GVA). Momenteel gaat er alleen een rechtstreekse vlucht vanaf Zaventem bij Brussel naar het vliegveld Ben Gurion. In de nabije toekomst wordt dat dus uitgebreid. Vorig jaar nog stopte El Al met vliegen op België, om zich zo meer te richten op vluchten naar Azië.

Twee per week

Passagiers kunnen wekelijks op donderdag om tien uur ‘s ochtends in Deurne vertrekken en komen dan tegen vier uur ‘s middags aan op de luchthaven van Tel Aviv. De retourvlucht vertrekt daarna snel, om tien over half vijf en landt rond negen uur ‘s avonds in België. Iedere zondag is er een vlucht van tien uur in de morgen in Deurne en een retourvlucht om 15.35 uur in Tel Aviv.

Diamantenbranche

Antwerpen en Tel Aviv zijn belangrijke handelspartners op het gebied van diamanten. Zo is Antwerpen de nummer één in ruwe diamant en is Tel Aviv de nummer één in geslepen diamant. Daarnaast bevinden zich veel techbedrijven in Tel Aviv. Daarnaast zijn er de vele familiebanden die leden van de Joodse gemeenschap in Antwerpen met Tel Aviv hebben. Voor Joodse bewoners van de Sinjorenstad is de opening van de lijnvlucht op het eigen vliegveld een droom die in vervulling gaat.

Embraer

TUI Fly zal met nieuwe Embraer E2-195-toestellen naar Tel Aviv vliegen. Een van de grote voordelen van dat vliegtuigtype is het grotere vliegbereik, tot wel 4.455 kilometer. Het is sinds de zomer al de vijfde nieuwe bestemming die de luchtvaartmaatschappij vanaf Deurne met dit vliegtuig aanbiedt. Vanaf het vliegveld kunnen verschillende Zuid-Europese bestemmingen worden bereikt.

Categorie: | |

Home » Nieuws » België » TUI opent lijn tussen Antwerpen en Tel Aviv