Verstoring bijeenkomst Christenen voor Israël werkt averechts

CvI in Sushuisterveen (beeld: Twitter, X, Johan van Arnhem)

Anti-Israël-activisten hebben vrijdagavond een bijeenkomst van Christenen voor Israël (CvI) willen verstoren. Op het moment dat ze de zaal betraden en tegen Israël begonnen te schreeuwen, stonden de deelnemers op en begonnen die luid pro-Israëlische liederen te zingen. Er werd ook hard geklapt. De actie van de verstoorders viel zo in het niet en algauw was de herrie voorbij.

Op vrijdag vond de tweede van drie avonden met de Israëlische influencer Hananya Naftali plaats. Circa duizend aanhangers van CvI zaten in Sushuisterveen te luisteren toen de anti-Israël-activisten binnenkwamen, en aan hun actie begonnen. Algauw waren er bewakers bij, maar de mensen begonnen te zingen en klappen, waardoor de actie snel voorbij was. Uiteindelijk werd het een aanhankelijkheidsbetuiging van Israël.

Naftali, die alleen al op Facebook 1,3 miljoen volgers heeft, gaf informatie die reguliere media normaal gesproken niet geven, aldus CvI, een pro-Israëlische actiegroep met protestants-christelijke wortels. Bij elkaar hebben circa drieduizend mensen de bijeenkomsten met de influencer bezocht. Op zaterdag waren er geen anti-Israël-activisten te bekennen.

Categorie:

Home » Nieuws » Verstoring bijeenkomst Christenen voor Israël werkt averechts