Vooraanstaande Joodse bestuurder Frankrijk opgenomen in ziekenhuis met corona

FB

Maurice Dahan, de voorman van de Joodse gemeenschap in de Elzas, is besmet met het coronavirus (Covid19). Dat meldt organisatie Zichron Menachem op de haar Facebookpagina. Dahan, die tevens bestuurlijk verantwoordelijk is voor de Joodse gemeente in Straatsburg, is met zware klachten in het ziekenhuis opgenomen. Verder is staat de bestuurder aan het hoofd van de Franse tak van Zichron Menachem, een Israëlische organisatie die kinderen met kanker helpt.

‘Dr. Maurice Dahan, voorzitter van de Joodse gemeenschappen voor de Elzas en Straatsburg in Frankrijk, voorzitter van Zichron Menachem in Frankrijk, is helaas besmet met het coronavirus en zaterdag naar een ziekenhuis gebracht’, schrijft de organisatie op Facebook. Dahan wordt beschreven als ‘een lieve man die, naast nog veel meer liefdadigheidsdaden, jaarlijks de zomerkampen van Zichron Menachem organiseert. We vragen iedereen om voor hem te bidden’.

Langzaam aan neemt het aantal besmettingen met Covid19 ook in de Joodse wereld toe. Donderdag meldde een rabbijn van de St John’s Wood Synagogue in Londen zich al ziek. Rabbijn Yoni Golker moest in isolatie gaan en zit daar nog in, aldus het Joodse persbureau JTA. Hij had de sjoel echter al bezocht en was ook in Casablanca geweest om een Joodse school te bezoeken. Het is onduidelijk of hij anderen heeft besmet.

Categorie: |

Home » Nieuws » Vooraanstaande Joodse bestuurder Frankrijk opgenomen in ziekenhuis met corona